Ekmen: Savaş suçlularının Türkiye’de yargılanması için gerekli izinleri verin

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a savaş suçlularının Türkiye’de yargılanması için savcılara gerekli izni vermesi konusunda çağrı yaptı.

Ekmen: Savaş suçlularının Türkiye’de yargılanması için gerekli izinleri verin
Yayınlama: 14.05.2024
2
A+
A-

Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda Filistin halkına yapılan soykırımı ele alarak, Bakan Tunç’a savaş suçlularının Türkiye’de yargılanması için savcılara gerekli izni vermesi konusunda çağrıda bulundu.

Aylarca iktidara mensup bütün siyasetçilerin “Biz uluslararası sözleşmeler gereği Lahey Adalet Divanının tarafı değiliz, böyle bir dava açamayacağımız gibi böyle bir davanın tarafı da olamayız.” dediğini hatırlatan Ekmen, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin daha cesur ve erken davrandığını Türkiye'nin ise ülke olarak aylar sonra davaya müdahil olduğunu belirterek, hala yapılması gerekenin tam olarak yapılmadığını ifade etti.

Ekmen, iktidara ve Adalet Bakanı Tunç'a şu sözlerle çağrı yaptı:

“Türk Ceza Kanunu'na göre, uluslararası suçlar Türk mahkemelerinde yargılanabilir. Yüzlerce suç duyurusu Türk savcılarının önünde bekliyor. Türk savcıları niçin soruşturma başlatmıyor? Çünkü Adalet Bakanı izin vermiyor. Sayın Tunç'a buradan sesleniyorum: Türk savcılarının önünde bekleyen, başta Netanyahu olmak üzere savaş kabinesinin savaş suçlarını soruşturma yönündeki suç duyurularına niçin izin vermiyorsunuz? Sizi engelleyen nedir? Eğer sizi engelleyen bir şey varsa buyurun konuşun, bu Meclisin iradesi arkanızda dursun ve bu ayıptan bir an önce vazgeçin diyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.