Emniyet yetkilileri, vatandaşları bilinçsizce havaya ateş açılmasına karşı uyardı

Şanlıurfa, 19 Mayıs (Hibya) – Emniyet yetkilileri, bilinçsizce havaya ateş edilen mermilerin her yıl yüzlerce insanın hayatını tehlikeye attığına dikkati çekti.

Emniyet yetkilileri, vatandaşları bilinçsizce havaya ateş açılmasına karşı uyardı
Yayınlama: 19.05.2024
2
A+
A-

Kutlama ve sevinç gösterilerinde yapılan bu tehlikeli eylemin, toplumda büyük bir sorun haline geldiğini vurgulayan yetkililer, vatandaşları bu tür olayları derhal 112 ihbar hattına bildirmeye çağırdı.

Emniyet yetkililerinin açıklamalarına göre, düğün, bayram ve diğer kutlamalarda havaya ateş açılması sonucunda “yorgun mermi” olarak adlandırılan düşen mermiler, beklenmedik trajedilere yol açıyor. Bu mermiler, hızlarını kaybettikten sonra yere düşerken, bazen ölümcül sonuçlara neden olabiliyor.

Yetkililer, toplumu bu tehlikeli alışkanlıktan vazgeçmeye ve kutlamalarını daha güvenli ve barışçıl yollarla yapmaya davet ediyor.

Emniyet yetkilileri, “İnsan Olmak Mutluluğu Silahsız Paylaşmaktır” sloganıyla başlattıkları kampanya ile kutlamalarda silah kullanma alışkanlığının sona erdirilmesini amaçlıyor.

Yetkililer, vatandaşların bu kampanyaya destek vermesinin, toplumda güvenliği artıracağını ve olası trajedilerin önüne geçeceğini belirtti.

 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.