Erkılınç: Resmi ilanlardaki azalmaya el birliği ile çözüm bulmalıyız

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, meslek cemiyetlerinin ilan sayılarındaki azalmayla alakalı mutlaka bir araya gelmesi gerektiğini belirterek, ortak meselelerde menfaat gözetmeksizin birlikte hareket edilmesinin önemini vurguladı.

Erkılınç: Resmi ilanlardaki azalmaya el birliği ile çözüm bulmalıyız
Yayınlama: 04.09.2024
3
A+
A-

Basın İlan Kurumu 32. Dönem 7. Genel Kurul Toplantısı, Genel Müdür Cavit Erkılınç’ın konuşması ile başladı. Kurumun son dönemde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında Genel Kurul üyelerini bilgilendiren Erkılınç, basın sektörünü ilgilendiren güncel konulara ilişkin açıklama yaptı.

Basın İlan Kurumu’nun 28 olan şube sayısının 15’e düşmesini değerlendiren Erkılınç, bazı şubelerin diğer illerdeki şubelere bağlanmasının kayıp gibi değerlendirilmeye çalışıldığını, yeni yapılanmada süreli yayınların hiçbir kaybının olmayacağını aksine iş süreçlerinin hızlanacağını vurguladı.

Erkılınç, “Elbette her şey maddiyat değil. Bundan daha önemlisi çok sayıda şubenin varlığı; verdiğimiz hizmete dair uygulama farklılıklarının doğmasına yol açıyor, merkezden ne kadar müdahale edilirse edilsin bu farklı yaklaşımların önüne geçilemiyordu. Şimdi ise ortalama 16 memurun görev yaptığı, başında yetkin müdürlerin bulunduğu taşra teşkilatlarımız işlerinde profesyonelleşirken her branştan sorumlu arkadaşlarımız yerinde çözüm üretecek ve her bir yayınımız doğrudan kendisinden sorumlu olan personelle irtibat halinde olacak” açıklamasını yaptı.

Kontrol ve İlan Müdürlüklerinin Denetim ve İlan Müdürlüğü çatısı altında birleştirilmesi hususunda bilgi veren Erkılınç, buradaki en büyük kazanımın zamandan tasarruf olacağını ve süreli yayınların bundan istifade edeceklerini kaydetti.

Seçimlerde internet haber sitelerini temsilen ilk kez görev yapacak iki üyenin de süreli yayınların tercihleri ile belirleneceğini kaydeden Erkılınç şunları söyledi:

“Gazetelerimizin ve haber sitelerimizin temsilci seçimlerini aynı gün içinde yapacağız. Kurumumuz tüm mevzuat düzenlemelerini Genel Kurul kararları ile yani sizlerin onayıyla hayata geçiriyor. Genel Kurulumuzda basını ve hükümeti temsil eden isimlerin yanı sıra alanında uzmanlaşmış veya sektörle bağlantılı faaliyet gösteren kurumlarımızı temsilen isimler de yer alıyor. Bu grup dağılımı eşit sayıda üyelerden oluşuyor. Gücünü Genel Kuruldan alan Yönetim Kurulumuz ise yine buradaki üyelerimiz arasından eşit oranda temsille seçiliyor.”

Resmi ilan adetlerinin her geçen yıl düştüğünü ve bu konuda el birliği ile çözüm üretilmesi gerektiğini söyleyen Erkılınç, “Söz konusu düşüş, resmi ilan fiyat tarifesine üst üste yapılan yüksek oranlı zamlar nedeniyle maddi yönden etkisini çok hissettirmese de önümüzdeki yıldan itibaren can acıtacağını düşünüyorum” dedi.

Erkılınç: Resmi ilanlardaki azalmaya el birliği ile çözüm bulmalıyız

 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.