Eskişehir’de “Engelsiz Sokak Festivali” düzenlendi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl hava koşulları nedeniyle ertelenen Engelsiz Sokak Festivali’ni gerçekleştirdi.

Eskişehir’de “Engelsiz Sokak Festivali” düzenlendi
Yayınlama: 30.06.2024
2
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın her yıl düzenlediği ve bu yıl hava koşulları sebebiyle ertelenen Engelsiz Sokak Festivali gerçekleştirildi. Festivalde öne çıkan etkinliklerden biri farkındalık yürüyüşü oldu.

Ulus Anıtı'ndan başlayan yürüyüş, İsmet İnönü Caddesi ve Şair Fuzuli Caddesi boyunca devam ederek Adalar Porsuk Bulvarı'nda son buldu.

Eskişehir’de “Engelsiz Sokak Festivali” düzenlendi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Engelsiz Sokak Festivali'nde yaptığı açılış konuşmasında şunları belirtti:

“Farkındalık yürüyüşü çok güzel geçti. Engelli bireylerin en temel ihtiyaçlarından biri sokaklarda özgürce dolaşabilmektir. Eskişehir, engelli vatandaşlarımız için yaşanabilir bir kent olma vizyonuyla ve süregelen çalışmalarımızla öne çıkıyor. Şehir dışından gelen misafirlerimiz, engelli dostu bir şehir olduğumuzu söylediklerinde belediyemiz adına büyük bir gurur duyuyorum.”

Eskişehir’de “Engelsiz Sokak Festivali” düzenlendi

Festivalde ayrıca birçok kurum, dernek ve sivil toplum kuruluşu da stantlar açarak engelli bireylerin aileleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Barosu, Eskişehir Kent Konseyi gibi gibi çeşitli sivil toplum kuruluşları da katılım sağladı.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.