Fed ve Avrupa Merkez Bankası Eylül ayında faiz oranlarını düşürebilir

İstanbul, 28 Haziran (Hibya) – Analistlere göre, ABD Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarını Eylül ayı gibi erken bir tarihte indirebilir.

Fed ve Avrupa Merkez Bankası Eylül ayında faiz oranlarını düşürebilir
Yayınlama: 28.06.2024
3
A+
A-

İki merkez bankası bu ayın başlarında, ECB'nin neredeyse beş yıl sonra ilk faiz indirimini gerçekleştirmesi, Fed'in ise ABD enflasyonunun benzer bir adım atmak için çok yüksek olduğunda ısrar etmesiyle para politikasında ayrışma işaretleri gösterdi.

ECB geçtiğimiz günlerde yaklaşık beş yıl sonra ilk faiz indirimini gerçekleştirirken, Fed ABD enflasyonunun bu tür bir adım için hala çok yüksek olduğunu savunuyor. Sheets, her iki kurumun da temkinli duruşunu kabul etmekle birlikte, Eylül ayına kadar faiz indirimlerini haklı çıkarmak için enflasyonun ılımlılaştığına dair yeterli kanıta sahip olacaklarına inanıyor.

Son ekonomik göstergeler karışık mesajlar veriyor; Euro Bölgesi enflasyonu Mayıs ayında beklenmedik bir şekilde yükselirken, ABD enflasyonu sabit kaldı ancak tahminlere kıyasla iyileşme gösterdi. Analistler şimdi, Fed'in tercih ettiği enflasyon ölçütü olan çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin (PCE) yaklaşan açıklamasına odaklanıyor ve bu da faiz indirimleri için durumu daha da destekleyebilir.
 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.