Filistin Başbakanı Mustafa, Mısır Arap Cumhuriyeti Büyükelçisi Süleyman ile görüştü

Ramallah, 8 Eylül (Hibya) – Filistin Başbakanı Dışişleri ve Yurtdışında Yaşayan Filistinliler Bakanı Dr. Muhammed Mustafa, Filistin nezdindeki Mısır Arap Cumhuriyeti Büyükelçisi İhab Süleyman ile bir araya geldi.

Filistin Başbakanı Mustafa, Mısır Arap Cumhuriyeti Büyükelçisi Süleyman ile görüştü
Yayınlama: 08.09.2024
1
A+
A-

Filistin Başbakanı Dışişleri ve Yurtdışında Yaşayan Filistinliler Bakanı Dr. Muhammed Mustafa, Filistin nezdindeki Mısır Arap Cumhuriyeti Büyükelçisi İhab Süleyman ile işgal altındaki Filistin topraklarındaki son gelişmeleri, Gazze halkına yönelik soykırım savaşının devam etmesi, yeniden inşa planları, Filistin-Mısır ortak komitesinin toplanmasının gerekliliğini ve Mısır'da ikamet eden Gazze'deki öğrenciler için eğitim yılının düzenlenmesi konularını ele aldı.

Büyükelçi Süleyman, Mısır'ın Filistin davasına her düzeyde verdiği desteği vurguladı ve ülkesinin Gazze'ye yönelik İsrail saldırısının durdurulması ve insani yardımların bölgeye girmesini sağlamak için çabalarını sürdürdüğünü belirtti.

Ayrıca, Süleyman Batı Şeria'da işgal güçleri ve yerleşimciler tarafından Filistin halkına karşı işlenen ihlaller ve suçlara Mısır'ın büyük önem verdiğini ifade ederek, ilgili Mısır makamlarının orada bulunan Filistinli vatandaşlara her türlü kolaylığı sağlamaya devam ettiğini vurguladı.

Görüşmeye, Başbakan Mustafa'nın Uluslararası İlişkiler Danışmanı Büyükelçi Amal Cado da katıldı.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.