Filistin sorununun çözümü için adalet er ya da geç yerini bulacak

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar dün devam ederken, binlerce kilometre uzağındaki Çin’in başkenti Beijing’de gerçekleştirilen Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu 10. Bakanlar Toplantısı’nda Çin ve Arap Ülkelerinin Filistin Konusunda Ortak Bildirisi onaylandı. Ortak bildiride Gazze’deki çatışmaların bir an önce sona erdirilmesi ve Filistin sorununun kapsamlı, adil ve kalıcı bir şekilde çözülmesi yönünde adil ses yükseltildi.

Filistin sorununun çözümü için adalet er ya da geç yerini bulacak
Yayınlama: 31.05.2024
2
A+
A-

CRI Haber Merkezi Yazar Chen Ting, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılara dün de devam ederken, binlerce kilometre uzağındaki Çin’in başkenti Beijing’de gerçekleştirilen Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu 10. Bakanlar Toplantısı’nda Çin ve Arap Ülkelerinin Filistin Konusunda Ortak Bildirisi onaylandığını vurguladı. Ting, ortak bildiride Gazze’deki çatışmaların bir an önce sona erdirilmesi ve Filistin sorununun kapsamlı, adil ve kalıcı bir şekilde çözülmesi yönünde adil ses yükseltildiğini belirtti.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in toplantının açılışında yaptığı konuşmada, savaşın sonsuza kadar devam edemeyeceğini, adaletin er ya da geç yerini bulacağını ve iki devletli çözüm planınında ısrar edilmesi gerektiğini vurguladığını söyleyen CRI Haber Merkezi Yazar Chen Ting “Bu ifadeler, toplantının katılımcıları arasında geniş yankı uyandırdı.” dedi.

Toplantıda onaylanan ortak bildiride, İsrail’in Filistin halkına karşı sürekli olarak yaptığı ihlallerin kınandığına dikkat çeken CRI Haber Merkezi Yazar Chen Ting “BM Güvenlik Konseyi’nden kapsamlı ve sürekli bir ateşkes sağlanması, Filistin halkının zorla yerlerinden edilmesinin durdurulması ve yardım malzemelerinin tüm Gazze’ye ulaştırılmasının sağlanması için bağlayıcı bir karar çıkarması talep edildi. İki devletli çözüm planının Filistin sorununun çözülmesi için tek çıkış yolu olduğu yinelendi.” dedi.

CRI Haber Merkezi Yazar Chen Ting, Çin'in, Filistin sorununun çözülmesini hızlandırmak için öncelikli görev ile uzun vadeli planın uygun bir şekilde entegre edilmesi gerektiğini savunduğunu belirterek “Çin’e göre, ancak iki devletli çözüm planının gerçek anlamda hayata geçirilmesi durumunda, Filistin halkının arzusu gerçekleştirilebilir, İsrail'in güvenliği temelden güvence altına alınabilir ve Ortadoğu'da barış gerçek anlamda sağlanabilir. Burada işaret edilmesi gereken bir şey şu ki, Filistin sorununun halen çözülememesi, ABD dahil olmak üzere bir avuç Batılı ülkenin engellemesinden ayrı düşünülemez.” açıklamasını yaptı.

Yazar Ting, “Çin'in, sorumlu bir büyük ülke olarak, Arap ülkelerinin yanında kararlı bir şekilde durmaya, adaleti ve hakkaniyeti savunmaya, Filistin ile İsrail arasında ateşkesin şartsız olarak sağlanması için çaba harcamaya ve savaşların acısını çeken Ortadoğu’da gerçek anlamda barışın gerçekleştirilmesi için Filistin sorununun bir an önce kapsamlı, adil ve kalıcı çözüme bağlanmasını hızlandırmaya devam edecek.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.