Gedik Yatırım: ABD hisse senedi vadeli işlemleri, tatil dönüşü düşüş yaşadı

İstanbul, 3 Eylül (Hibya) – Gedik Yatırım, ABD hisse senedi vadeli işlemlerinin, tatil dönüşü düşüş yaşadığını bildirdi.

Gedik Yatırım: ABD hisse senedi vadeli işlemleri, tatil dönüşü düşüş yaşadı
Yayınlama: 03.09.2024
2
A+
A-

Gedik Yatırım’ın araştırmasında elde edilen verilerde piyasaların bu hafta Fed'in beklenen faiz indiriminin büyüklüğünü etkileyebilecek önemli ABD istihdam verilerine odaklanması ile dolar endeksinin, Salı günü 101,6 civarında sabitlendiği belirtildi. Raporda şöyle denildi:

“Bu hafta açıklanması beklenen İşsizlik başvuruları verisi Perşembe günü ve istihdam veri seti Cuma günü yayınlanacak. Fed politika yapıcıları, işgücü piyasasına ilişkin endişeler arasında borçlanma maliyetlerini düşürmeye hazır olduklarını işaret ediyorlar. Öte yandan, Cuma günü yayınlanan veriler, ABD çekirdek PCE fiyatlarının Temmuz ayında istikrarlı bir oranda arttığını gösterdi ve merkez bankasının Eylül ayında 50 baz puanlık faiz indirimi yapabileceği beklentilerini öteledi. Piyasalar bu ay 25 baz puanlık bir faiz indirimi için %69, daha büyük bir oran olarak 50 baz puanlık indirim için ise %31 oranında fiyatlama yapıyor. Dolar, Euro ve Yen karşısında iki haftalık zirvelerde işlem gördü.

“ABD hisse senedi vadeli işlemleri, tatil dönüşü düşüş yaşadı. Üç büyük ortalama, Ağustos ayını mütevazı kazançlarla kapatırken, S&P 500 %2,28 artışla liderliği ele geçirdi. Dow ve Nasdaq Composite de geçen ay sırasıyla %1,76 ve %0,65 arttı. Bu hareketler, ABD'deki durgunluk korkuları ve yen carry işlemlerinin hızla geri çekilmesiyle Ağustos ayının başında yaşanan keskin bir satış dalgasının ardından geldi. Öte yandan bilanço sezonu devam ediyor ve Broadcom, C3 AI, Zscaler, gibi şirketlerin bu hafta finansallarını açıklaması bekleniyor.

“ABD’de ISM imalat PMI, Temmuz ayında PMI 46,8 ile  Kasım 2023’ten bu yana en düşük seviyede açıklanmıştı.  Güncel beklentiler, PMI’ın Ağustos’ta 47,8 puana ulaşarak en azından daralma hızının yavaşlaması yönünde.

Önemli şirket haberleri:

“TESLA (TSLA),Tesla'nın Çin'deki satışları, Ağustos ayında yılın en iyi ayını geçirdi ve küçük şehirlerdeki hızlı satışlardan faydalandı. Tesla, geçen ay dünya çapında en büyük otomotiv pazarında 63.000'den fazla araç sattığını bildirdi. Bu, Temmuz'a göre %37'lik büyük bir artış anlamına geliyor ancak geçen yıl Ağustos ayında 64.694 araç sattığı göz önüne alındığında, hala gerileme gösteriyor ve iyileşme olsa da, performansı büyük Çinli rakiplerinin oldukça gerisinde kalıyor. Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD, Çin'deki binek araç satışlarının Ağustos ayında bir yıl öncesine göre %35 artarak rekor bir aylık yüksek olan 370.854 adede ulaştığını açıkladı. Leapmotor ve Li Auto gibi diğer yerel elektrikli araç rakipleri de daha yüksek satışlar bildirdi. (Olumlu)

“Apple (AAPL), Bloomberg News'in bildirdiğine göre, Huawei Technologies, Apple'ın bu ay yeni modeli  iPhone 16'yı tanıttıktan sadece saatler sonra bir etkinlik düzenlemeyi planlıyor. Huawei Tüketici Grubu Başkanı Richard Yu, Weibo üzerinden 10 Eylül etkinliğini duyurdu ve bu etkinlikte “çağ açıcı bir ürün” tanıtacaklarını belirtti. Tanıtılacak ürünün beş yıl süren çalışma ve yatırımların sonucu olduğu açıklandı. Çinli teknoloji devi, rapora göre, iki kez katlanabilen dünyadaki ilk ticari olarak hazır akıllı telefonu tanıtmaya hazırlanıyor. Öte yandan ABD’li teknoloji devi Apple'ın, 9 Eylül'de yeni iPhone modelleri ve aksesuarlarıyla ilgili duyurular yapması bekleniyor.(Olumsuz)

“Broadcom(AVGO) Broadcom(AVGO) Perşembe günü piyasalar kapandıktan sonra 2024 mali yılının üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklaması bekleniyor. Şirketin  yapay zeka segmentinden elde ettiği artan gelirin yanı sıra WMware satın alımından elde ettiği geliri de finansallarda takip edilecek başlıklar arasında ön plana çıkıyor. Broadcom’un, çeyrekte yıllık bazda %15 gelir artışı bildirmesi bekleniyor. (Nötr)

“Bugün Bilanço Açıklaması Beklenen Şirketler:Zscaler, Inc, Ascendis Pharma A/S, GitLab Inc,”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.