Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 9 Eylül (Hibya) – Gedik Yatırım, yurt dışı hisse senetleri hakkında değerlendirme yaptı.

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi
Yayınlama: 09.09.2024
1
A+
A-

Gedik Yatırım'ın yurt dışı hisse senetleri hakkında yaptığı analizinde şu ifadeler yer aldı:

“PALANTIR (PLTR),  Pazartesi günü S&P Global’ın Palantir Technologies ve  Dell Technologies hisselerini prestijli S&P 500 endeksine dahil edeceğini açıklamasının ardından şirket hisseleri yüzde 6'dan fazla yükseldi.

“S&P500 endeksinde Dell, Etsy'nin Palantir ise American Airlines Group'un yerini alacak. Bu üç aylık yeni listeleme 23 Eylül'de piyasa açılmadan önce gerçekleşecek. S&P 500'e dahil olmak için bir şirketin son çeyreğinde kâr elde etmiş olması ve son dört çeyrekte toplamda kârlı olması gerekmektedir.

“APPLE (AAPL), Teknoloji devi Apple’ın bugün düzenleyeceği “Glowtime” ürün lansman etkinliğinde, yeni yapay zeka destekli iPhone'unu diğer cihazlarıyla birlikte tanıtması ve önemli yazılım güncellemeleri hakkında daha fazla bilgi vermesi beklenirken, Financial Times’ın haberine göre Apple’ın, tanıtılması beklenen A18 çipli son iPhone'u, SoftBank'ın sahibi olduğu Arm'ın en yeni V9 çip tasarımı kullanılarak geliştirildi.

“Apple, geçen yılın eylül ayında Arm ile çip teknolojisine ivme kazandırmak amacıyla bir anlaşma imzalamıştı. Arm, Temmuz ayında V9 çipinin akıllı telefon gelirinin yüzde 50'sini oluşturduğunu açıklamıştı. Şirketin, etkinlikte Apple Watch'un onuncu yıl dönümü modeli ve yeni AirPods'un yanı sıra dört yeni iPhone'u da tanıtması bekleniyor.

“Merck & Co.  (MRK), Merck hisseleri, şirketin Daiichi Sankyo ile birlikte geliştirdiği akciğer kanseri ilacı ifinatamab deruxtecan (I-DXd) için Faz 2 denemesinin ara sonuçlarını açıklamasının ardından yüzde 4 düştü.

“İlacın 12 mg/kg ve 8 mg/kg dozlarında sırasıyla yüzde 55 ve yüzde 26 gibi umut verici yanıt oranları gösterdiği belirtildi. Ancak, yüksek doz grubundaki hastaların yüzde 17'si ve düşük doz grubundaki hastaların yüzde 6.5'i tedaviyi bırakmak zorunda kaldı.

“Bu veriler ışığında, şirketler tedavinin doz genişletme aşamasında daha fazla değerlendirilmesi için 12 mg/kg dozunu seçti.

“BOEING (BA), Boeing hisseleri, şirketin en büyük işçi sendikası ile potansiyel bir grevi önlemek için geçici bir anlaşmaya varmasının ardından yüzde 3 yükseldi. Anlaşma, dört yıl boyunca yüzde 25'lik önemli bir maaş artışı ve Boeing'in bir sonraki uçağını sendikalı Pasifik Kuzeybatı bölgesinde üretme taahhüdünü içeriyor.

“İşçileri anlaşmayı kabul etmeye teşvik etmek amacıyla, Boeing hemen uygulanacak faydalar sundu. Bu faydalar arasında yüzde 11'lik bir maaş artışı ve ay sonu ödenecek 3,000 dolarlık bir prim bulunuyor.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.