Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 13 Eylül (Hibya) – Gedik Yatırım’ın analizine göre Adobe, dördüncü çeyrek gelirinin ortalama 5,525 milyar dolar olmasını bekliyor.

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi
Yayınlama: 13.09.2024
1
A+
A-

Gedik Yatırım'ın yurt dışı hisse senetleri analizinde şu ifadeler yer aldı:

“Adobe (ADBE), Yazılım şirketi Adobe’nin  üçüncü çeyrek gelir ve hisse başına kar sonuçları piyasa beklentilerini aşmış olmasına rağmen, dördüncü çeyrek beklentileri piyasa tahminlerinin gerisinde kaldı. Şirket hisseleri, üçüncü çeyrek 2024 mali sonuçlarını açıkladıktan sonra %10 düşüş yaşadı. Şirketin üçüncü çeyrek geliri 5,41 milyar dolar ile  5,37 milyar dolar olan piyasa beklentisini aştı. Adobe, dördüncü çeyrek gelirinin ortalama 5,525 milyar dolar olmasını bekliyor. Bu rakam, piyasa tahmini olan 5,6 milyar doların altında.

Boeing (BA), Boeing işçileri, önerilen iş sözleşmesini ezici bir çoğunlukla reddetti. Uluslararası Makine İşçileri ve Havacılık İşçileri Derneği (IAM) üyesi yaklaşık 33.000 kişi, grev lehine %96 oy kullanarak, grev başlatmak için gereken üçte iki çoğunluğu büyük bir farkla aştı. Reddedilen sözleşme, dört yıl içinde %25’lik bir maaş artışı içeriyordu. Ancak sendika, bu şartların yaşam maliyetindeki artışı yeterince karşılamadığını savundu ve müzakerelerde maaş artışının %40’a yakın olması gerektiğini belirtti. CNBC raporuna göre, 30 günlük bir grev Boeing için neredeyse 1,5 milyar dolarlık bir maliyet getirebilir ve şirketin  en çok satan 737 Max dahil olmak üzere uçak üretimini olumsuz yönde etkileyebilir.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.