Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 16 Eylül (Hibya) – Gedik Yatırım, yurt dışı hisse senetleri hakkında değerlendirme yaptı.

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi
Yayınlama: 16.09.2024
2
A+
A-

Gedik Yatırım'ın yurt dışı hisse senetleri hakkında yaptığı analizinde şu ifadeler yer aldı:

“APPLE (AAPL) , Apple hisseleri, yeni iPhone 16'ların erken talebinin geçen yılki seviyelerin gerisinde kaldığını öne süren raporların ardından erken Pazartesi günü açılış öncesi işlemlerde geriledi Geçtiğimiz hafta yeni iPhone 16'yı piyasaya süren Apple, en son AI özellikli akıllı telefonunun global çaptaki talep düşüşünü tersine  çevireceğini umuyor. Yeni modeller, bu hafta genel satışa sunulacak ve temel iPhone 16 için 799 dolar ile en yüksek model iPhone Pro Max için 1.199 dolar arasında fiyatlandırılacak.

“Citigroup tarafından Pazartesi günü yayınlanan bir raporda erken taleplerin  hayal kırıklığına yol açtığı görülüyor. Bankanın belirttiğine göre, yeni iPhone 16'ların ön sipariş teslimat süreleri, geçen yılki iPhone 15 lansmanında gözlemlenen sürelerden daha kısa. Bu da talepteki artışın henüz istenilen seviyede olmadığı anlamına gelebilir. Citi analistleri, özellikle iPhone 15’in ön siparişlerinin ilk gününe kıyasla, iPhone 16’nın teslimat süreleri ortalama bir hafta daha kısa olduğunu belirtti. Jefferies analistleri de, özellikle ABD'de yumuşak bir tüketici ilgisi gözlemlediklerini ve bazı iPhone 16 modellerinin mağazadan hemen alınabilir durumda olduğunu belirtti.

“JTC PLC  (JTC), Reuters’ün haberine göre, profesyonel hizmetler sağlayıcısı JTC, Pazartesi günü Citigroup'un küresel güven yönetim hizmetleri işini 80 milyon dolara satın almayı kabul ettiğini açıkladı. 'Citi Trust' birimi, 70 milyar dolardan fazla varlığı yönetiyor. Bu satış, Citi CEO'su Jane Fraser'in bankanın performansını artırmak, maliyetleri azaltmak ve operasyonları basitleştirmek amacıyla yürüttüğü kapsamlı yeniden yapılanmanın bir parçası olarak gerçekleşti. Güven yönetimi hizmetleri, genellikle varlıklı bireyler, aileler, işletmeler ve hayır kurumlarına hitap eden varlıkları müşteriler adına yönetmeyi içeriyor.

“Londra borsasında işlem gören JTC, bu anlaşmanın ABD'deki varlığını genişletmesini bekliyor. İşlem tamamlandığında, ABD’de sekiz şehirde 420’den fazla çalışanı olacak. Citi, bu işin satış sürecini başlattığını ilk olarak Ağustos ayında duyurmuştu.

“ALIBABA (BABA),  ABD hükümeti Cuma günü Çin mallarına yönelik tarifelerin artırılmasını resmi olarak onayladı ve bu artışların 27 Eylül ve sonrasında yürürlüğe gireceğini duyurdu. Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Temsilciliği (USTR), ABD Başkanı Joe Biden tarafından Mayıs ayında açıklanan yaklaşık 18 milyar dolarlık Çin ithalatını hedef alan artışlar üzerine nihai bir karar aldı. Tarife artışları, çelik, yarı iletkenler, elektrikli araçlar ve bataryalar gibi stratejik sektörleri hedef alıyor. Çin’li PDD'nin (PDD) ABD borsa listelenmiş hisseleri Cuma günü ön piyasa işlemlerinde %6,02 değer kaybetti. Alibaba (BABA) %1,7, JD.com (JD) %0,8, Nio (NIO) %0,8, Baidu (BIDU) %0,6 değer kaybetti.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.