Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 7 Ekim (Hibya) – Gedik Yatırım’ın analizine göre Apple, Jefferies’ın iPhone beklentilerinin fazla yüksek bulduğu gerekçesiyle notunu düşürmesinin ardından açılış öncesi işlemlerde geriledi.

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi
Yayınlama: 07.10.2024
1
A+
A-

Gedik Yatırım'ın yurt dışı hisse senetleri analizinde şu ifadeler kullanıldı:

“APPLE (AAPL), Apple, Jefferies’ın iPhone beklentilerinin fazla yüksek bulduğu gerekçesiyle notunu düşürmesinin ardından açılış öncesi işlemlerde geriledi. Analist Edison Lee, müşterilere yazdığı bir notta, Apple özel verileri kullanarak düşük maliyetli, kişiselleştirilmiş yapay zeka hizmetleri sunabilen tek donanım-yazılım entegre oyuncusu olduğu için Intelligence’ı uzun vadede  beğendiğini ,ancak bunun için muhtemel zaman çizelgesi 2026/27 göz önüne alındığında  iPhone 16/17 ‘da yüksek beklentiye girmek için  henüz erken olduğunu yazdı. Lee, Apple'ın notunu Al'dan Tut'a düşürdü ve hisse için 205 dolarlık bir fiyat hedefi belirledi.

Shell plc (SHEL),  Petrol devi Shell, 31 Ekim’de açıklanacak sonuçlar öncesinde, üçüncü çeyrek rafineri kar marjlarının bir önceki çeyreğe göre çok daha düşük olacağını duyurdu. Shell, Eylül ayı sonuna kadar olan üç aylık dönemde, varil başına 5.50 dolar (£4.19) rafineri marjları beklediğini belirtti. Bu, bir önceki çeyrekteki 7.70 dolardan önemli bir düşüş anlamına geliyor. Pazarlama satış hacimlerinin ise daha önce öngörülen 2,700–3,200 kb/gün aralığından yaklaşık 2,750–3,150 kb/gün olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Genel olarak, pazarlama sonuçlarının Q2 ile uyumlu olacağı tahmin ediliyor.

PFIZER (PFE), Pfizer hisseleri, şirkette önemli bir hisse payına sahip olan ve şirketin yönetimi veya stratejisi üzerinde değişiklikler yapmaya yönelik baskı yapan yatırımcıları ifade etmek için kullanılan tabir ile aktivist yatırımlardan olan Starboard Value'nın yaklaşık 1 milyar dolarlık hisse satın aldığı haberinin ardından yaklaşık %3 yükseldi. Starboard'ın Pfizer içinde değişiklikler yapılması için baskı yaptığı konuşuluyor. Wall Street Journal’ın yayınladığı rapora göre, Starboard, aktivist kampanyasında yardım etmek üzere eski Pfizer yöneticileri Ian Read ve Frank D'Amelio ile iletişime geçti ve bu yöneticilerin de yardım etme konusunda ilgi gösterdiği konuşuluyor.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.