Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 14 Ağustos (Hibya) – Gedik Yatırım, yurt dışı hisse senetlerini değerlendirdi.

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi
Yayınlama: 14.08.2024
1
A+
A-

Gedik Yatırım'ın yurt dışı hisse senetlerinin analizini gerçekleştirdiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“UBS Group AG (UBS) UBS Group AG (UBS), açıkladığı ikinci çeyrek finansallarında yıllık %24,7 artışla 11,9 milyar dolar gelir elde ederek beklentilerden 350 milyon dolar üzerine çıkmayı başardı. Yatırım bankacılığı geliri de beklenti üzeri gelen bankanın, Credit Suisse’in satın alımından bir yıl sonra birleşme öncesi kârlılık seviyelerine geri dönme yolunda olan Zürih merkezli banka, bu yıl yaklaşık 1 milyar dolarlık hisse geri alımı yapmayı planlıyor. Şirket yayınladığı görünümde üçüncü çeyreğe girerken, olumlu yatırımcı hissiyatı ve müşteri ile işlem faaliyetlerinde devam eden bir ivme gördüklerini bildirdi. UBS ayrıca Credit Suisse için, daha fazla entegrasyon planının 2024'ün 2. ve 3. çeyreğinde de devam etmesini beklediklerini belirtti. Genel olarak, bu entegrasyonların 2024'ün 2. yarısından başlayarak 2025 ve 2026'ya kadar önemli maliyet, sermaye, finansman ve vergi avantajları sağlamasını öngörüyorlar. Öte yandan banka  daha fazla brüt maliyet tasarrufu elde etmeyi ve Credit Suisse'in operasyonlarını entegre etmekten elde edilen sinerjilerden yararlanmayı bekliyor.

Alphabet Inc. (GOOG)   General Motors, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) duyurusuna göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde 21,469 elektrikli SUV araçlarını, anti-blokaj fren sisteminin beklenmedik bir şekilde devreye girmesi endişesiyle geri çağırdı. Geri çağırma, GM'nin 2023-2024 model yıllarına ait Cadillac Lyriq dört tekerlekten çekişli araçlarını etkileyecek. Öte yandan, Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, General Motors,  Çin’de pazar payının azalması sebebiyle Çin pazarıyla ilgili departmanlardaki personel sayısını azaltmasını azaltacak.

Starbucks Corporation (SBUX) Starbucks hisseleri, şirketin 9 Eylülden itibaren geçerli olmak üzere CEO görevine Chipotle CEO'su Brian Niccol’ün getirileceğini açıklamasıyla yükselişe geçti. Daha önceki görevinde önemli başarılar elde eden Niccol’ün göreve geleceği haberi ile Starbucks hisseleri geride bıraktığımız ABD senasında %24,5 oranında değer kazandı. Hissede bugün açılış öncesi işlemlerde 1%'e yakın kar satışları söz konusu.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.