Gelecek Partili Özdağ’dan Bakan Yumaklı’ya soru önergesi

Gelecek-Saadet Partileri TBMM Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi verdi.

Gelecek Partili Özdağ’dan Bakan Yumaklı’ya soru önergesi
Yayınlama: 01.06.2024
2
A+
A-

Özdağ, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından cevaplandırılmak üzere ülke olarak özellikle tarım ve hayvancılık alanındaki sorunlar ile ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi.

“Ülke olarak özellikle tarım ve hayvancılık alanında hayati sıkıntılar ve hatta kriz olarak niteleyeceğimiz sorunlar yaşamaktayız.” diyen Özdağ, şu açıklamayı yaptı:

“20 yıl öncesine kadar tarım, hayvancılık ve gıda üretimi konusunda kendi kendine yeten nadir ülkelerin başında gelen Türkiye, son yıllarda bu özelliğini koruyamadığı gibi dünyada gıda fiyatları açısından da en yüksek fiyat artışlarının yaşandığı ülkelerin başında gelmektedir. Bir tarım ülkesi olmasına rağmen herhangi bir temel gıdaya ulaşamayan vatandaşlarımızın sayısı nerdeyse toplumun ciddi bir yekununu oluşturmaktadır.”

Özdağ’ın Bakan Yumaklı’ya sorduğu sorulardan bazıları şöyle:

“1- Hükümetin et fiyatlarını düşürmek gerekçesi ile 2010 yılından itibaren canlı hayvan ve et ithalatına izin verdiği halde (son 14 yıldır) canlı hayvan ve et ürünleri niçin günden güne fahiş bir şekilde artmaktadır?

2- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Ocak 2024’te yıllık bazda fiyatı en çok artan ilk 3 ürünün: yüzde 165,6 ile sakatatlar, yüzde 129,4 ile kuzu eti ve yüzde 109,7 ile dana eti olduğuna göre bu politikanın bir işe yaramadığını düşünüyor musunuz?

3- 2010 yılından itibaren canlı hayvan ve et ithalatı yapılmasına ve son bir yılda et ürünlerinde ve hayvancılıkta ciddi bir artış olduğu iddia edilmesine rağmen, vatandaşlarımızın dünyanın nerdeyse en pahalı ve sağlıksız et ve gıda ürünleri ile karşı karşıya kalmasının sebepleri konusunda bir politika değişikliği ve açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?

4- İktidarın yıllara sari uyguladığı tarım politikalarının bu sonucu doğurduğunu düşünüyor musunuz?”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.