Gitex Global 2024’te Çanakkale Teknopark Rüzgarı

Çanakkale Teknopark, dünyanın en prestijli teknoloji fuarlarından biri olan ve Ticaret Bakanlığı tarafından Milli Katılım kapsamında desteklenen Gitex Global 2024’e teknoloji ve bilişim alanlarında faaliyet gösteren yedi firması ile toplu olarak katıldı.

Gitex Global 2024’te Çanakkale Teknopark Rüzgarı
Yayınlama: 22.10.2024
5
A+
A-

Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde 180’i aşkın ülkeden teknoloji devleri, yatırımcılar ve inovasyon tutkunlarının buluştuğu bu önemli organizasyonda, Çanakkale Teknopark ve girişimci firmaları, yapay zekâ, büyük veri, nesnelerin interneti, blockchain, siber güvenlik ve bulut bilişim gibi önemli teknolojik alanlardaki öne çıkan projelerini küresel oyunculara tanıtarak uluslararası iş birliklerine yeni kapılar araladı.

Çanakkale Teknopark, fuar boyunca Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Doç. Dr. Erkan Bil, Yönetim Kurulu Üyeleri Sefer Kaya Üzen ve Hayreddin Dereli, Proje ve İş Geliştirme Direktörü Burcu Kayacı ile Teknoloji Transfer Ofisi Üniversite-Sanayi İş Birliği Koordinatörü Hakan Ünsal tarafından temsil edilen standında birçok önemli ziyaretçiyi ağırlarken uluslararası iş birliklerini güçlendirmeye yönelik çok sayıda stratejik görüşme gerçekleştirdi.

Küresel İş Birlikleri Genişliyor

Çanakkale Teknopark ve girişimci firmaların Ar-Ge projeleri, teknoloji çözümleri ve yazılım ürünleri teknoloji liderleri ve yatırımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Küresel rekabette ön plana çıkan teknoloji firmalarının yöneticileri, yatırımcılar ve teknolojiye ilgi duyan fuar katılımcıları ile yapılan birebir görüşmeler, uluslararası iş birliği ağını genişletirken, girişimci firmalarının küresel pazarlara açılmasına yönelik önemli fırsatlar sundu.

Teknopark yönetiminin fuar kapsamında küresel iş birliği yolundaki önemli görüşmelerinden biri, Dubai Internet City ile yapıldı. TGBD (Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği) Başkanı Dr. İbrahim Yavuz ile TGBD Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil, Dubai’nin en önemli teknoloji merkezlerinden Internet City’i ziyaret ederek bir iş bir toplantısı gerçekleştirdi. Dubai ve Türkiye arasında ileriye dönük iş birliği konularının ele alındığı toplantıda teknoloji ekosistemindeki son gelişmeler de detaylı şekilde istişare edildi.

Sürecin devamında Teknopark heyeti ve girişimci firmaları Internet City’nin fuar alanındaki standına bir ziyaret gerçekleştirildi ve firmalarımıza Internet City yetkilileri tarafından kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda girişimci firmalara Internet City’nin Dubai teknoloji ekosistemindeki yeri, faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Hindistan’ın Dijital Dönüşüm alanında öncü firmalarından Kerala It ile yapılan görüşmede ise iki kuruluş arasında güçlü iş birlikleri kurulmasına yönelik fırsatlar değerlendirildi.

Çanakkale Teknopark ve girişimci firmalar tarafından çok sayıda iş ve işbirliği görüşmeleri gerçekleştirilen Gitex Global 2024 katılımı için Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil, uluslararası arenada böylesine prestijli bir fuarda yer almanın, teknoloji girişimleri açısından küresel çapta bağlantılar kurmak için eşsiz bir fırsat olduğunu belirtirken, geliştirilen projeler ile Türkiye’nin teknoloji alanlarında rekabet gücünü ve ihracat hacmini artıracağını ifade etti.

Dubai Başkonsolos’undan Tam Destek

Çanakkale Teknopark heyeti, Dubai Başkonsolosu Sn. Onur Şaylan’a makamında bir ziyaret de gerçekleştirdi. Ziyarette, Dubai ve Çanakkale arasında teknoloji temelli oluşturulabilecek iş birliği fırsatları istişare edilirken, Çanakkale Teknopark’ın firmaları ile birlikte Dubai’de gerçekleştireceği projeler üzerinde duruldu.

Dubai Başkonsolosu Onur Şaylan, Dubai Ticaret Ataşeleri Ersoy Erbay ve Hacı Hasan Kaygısız, Gitex Global kapsamında Çanakkale Teknopark ve firmaların stantlarını tek tek ziyaret ederek çalışmaları ve Ar-Ge projeleri ile ilgili bilgi aldı. Çanakkale Teknopark tarafından gerçekleştirilen bu tür organizasyonların Türkiye teknoloji ve bilişim ekosisteminin uluslararası alanlarda rekabet gücünün artması için son derece önemli olduğu değerlendirildi.

Küresel Rekabet Yolunda Stratejik Temaslar

Çanakkale Teknopark’ın fuar süresince gerçekleştirdiği stratejik görüşmelerden biri de Zorlu Holding Bilgi Teknolojileri Grup Başkanı Dr. Murat Zeren ile yapıldı. Yurt içi ve yurt dışı teknoloji yatırımları üzerine istişarelerde bulunulan görüşmede, Çanakkale Teknopark’ın bu projelere sağlayabileceği katkılar ve gelecekteki iş birliği potansiyelleri konuşuldu.

Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) Yönetim Kurulu Üyesi Şevket İlhan Bağören ve Genel Sekreter Dr. Fatih Özer’in Çanakkale Teknopark standına yaptığı ziyarette, Çanakkale Teknopark’ın fuara bu şekilde organize olarak katılmasının son derece memnuniyet verici olduğu ifade edilirken bu tür katılımların desteklenmesi ve artması gerektiği vurgulandı.

Çanakkale Teknopark Heyeti, stanttaki yoğun temasların ardından Yıldız Teknopark tarafından düzenlenen Dubai Uluslararası Teknoloji ve Pazarlama Ofisi Tanıtım ve Networking etkinliğine katılarak burada GITEX katılımcısı Türk bilişim firmaları ile bir araya geldi. Dubai teknoloji pazarındaki gelişmeler ve fırsatlar hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı networking etkinliğinde Dubai teknoloji pazarında yeni iş birlikleri kurma yolunda stratejik görüşmeler gerçekleştirildi.

Çanakkale Teknopark, Gitex Global 2024 Teknoloji Fuarı boyunca girişimci firmalarıyla gerçekleştirdiği tanıtım, sunum, toplantı ve iş birliği görüşmeleriyle göz doldurdu. Uluslararası piyasalarda yeni fırsatlar ve iş birlikleri için önemli adımlar atmaya devam eden Çanakkale Teknopark, Çanakkale’yi bölgenin yazılım ve teknoloji üssü haline getirmek vizyonu doğrultusunda yoluna devam ettiğini gösterdi.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

Çanakkale Teknopark Rüzgarı, Gitex Global 2024
SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.