Gönenli 500 çiftçiye süt otu tohumu dağıtıldı

Çiftçi Destek Programı kapsamında üç bin üreticiye yüzde 50 belediye katkılı Süt Otu Tohumu (Ryegrass) dağıtımı gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Biz kolları sıvadık. Emrinizdeyiz, hizmetinizdeyiz ” ifadesiyle üreticiye desteklerinin süreceğini vurguladı.

Gönenli 500 çiftçiye süt otu tohumu dağıtıldı
Yayınlama: 04.10.2024
1
A+
A-

Balıkesir Büyükşehir Belediye (BBB) Başkanı Ahmet Akın, Gönen’de düzenlenen Ryegrass Süt Otu Tohumu Dağıtım Töreni’ne katıldı. Programa Başkan Akın’ın yanı sıra Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Manyas Belediye Başkanı Ahmet Duru, daire başkanları, çiftçiler ve davetliler katıldı.

Çiftçi Destek Programı kapsamında Gönenli 500 çiftçiye yüzde 50 hibe ile 140 bin kilogram ryegrass süt otu tohumu dağıtıldı. Başkan Akın, 3 bin üreticiyi kapsayan Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi’nin çiftçiyi, 8 milyon liraya yakın girdi masrafından kurtaracağını belirtti.

Tarımsal faaliyetlerle ilgili hayata geçirilen projelerle hedeflerinin Balıkesirli çiftçilerin, bereketli topraklarını işletmeye devam etmesini sağlamak olduğunu belirten Akın, “Balıkesir’de tarımsal kalkınma seferberliği başlattık. Ve şunu demiştik. Dedik ki siz üretin, biz planlayalım, planladığımız ürüne size satın alma garantisi vereceğiz dedik. Sözleşmeli tarım için başlangıç yapacağız dedik, başladık. İlk önce bamyadan başladık. Çiftçinin 60 liraya satamadığı ürünü 90 liraya aldık. Ve şu anda biz onu yurt dışına ihraç ediyoruz. Üretimini daha da arttırmak için çalışıyoruz. Ardından diğer planladığımız tüm ürünler meyvesinden sebzesine, tarlada üretilen ürünlerle alakalı planlanan ürünlerle ilgili çalışmalar devam edecek. Bu konuda desteklerimiz sürecek.” şeklinde konuştu.

Gönenli yaklaşık 500 çiftçiye tohum dağıtımı gerçekleştirildiğinin bilgisini paylaşan Akın, “Dağıtımlarımızı 19 ilçede yapıyoruz. Bu gerçekleştireceğimiz 140 bin kilogram ryegrass süt otumu tohumuyla hem hayvancılığımıza hem de bitkisel üretimimize destekte bulunacağız. Besin değeri yüksek bu tohumlarla, hayvan yetiştiriciliğimize de bir katkımız olmuş olacak. Bu desteklerimizle, etiyle, sütüyle, süt ürünleriyle bir marka olan Balıkesir’imizde sürdürülebilir süt sığırcılığı ve küçükbaş yetiştiriciliğinin gelişmesini hedefliyoruz.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.