GSOMEM’de Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama Semineri Gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) iş birliğinde düzenlenen “Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama Semineri” başarıyla gerçekleştirildi. Seminerde, yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine dikkat çekildi ve güneş enerjisi ile enerji depolama sistemlerinin gelecekteki stratejik önemi vurgulandı.

GSOMEM’de Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama Semineri Gerçekleştirildi
Yayınlama: 25.09.2024
1
A+
A-

Etkinliğe, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, GSO Yönetim Kurulu Üyesi ve GSOMEM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Koçak, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen, GENSED Genel Sekreteri ve Kurucu Üyesi Hakan Erkan ile çok sayıda kurum ve firma temsilcisi katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, sanayicilerin üretim maliyetlerinde en büyük girdi kaleminin elektrik olduğunu belirtti. Küçükparmak, “Yenilenebilir enerji kaynakları, doğamızın korunması, yeşil üretime geçiş ve enerjide dışa bağımlılığın azaltılması açısından büyük önem taşıyor. Ülkemiz özellikle güneş enerji sistemleri ve rüzgar türbinleri için uygun bir coğrafyaya sahip” dedi.

Gaziantep’in yıllık 2.978 saat güneşlenme süresi ile güneş enerjisi sistemleri (GES) yatırımları için ideal bir merkez olduğunu söyleyen Küçükparmak, yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaşmasının verimlilikle birlikte rekabet gücünü de artıracağını belirtti. Ayrıca, Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’nin (Model Fabrika) çatısına kurulan güneş enerji panelleri sayesinde GSOMEM ve Gaziantep Model Fabrika’nın elektriğinin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandığını dile getirdi.

Enerji depolamanın enerji güvenliği açısından küresel bir konu olduğuna değinen Küçükparmak, güneş panelleri tarafından üretilen elektriğin ileriki zamanlarda kullanılmak üzere depolanmasının, yeşil dönüşüm ve enerji kesintilerine karşı stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Küçükparmak, seminerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

GENSED Genel Sekreteri ve Kurucu Üyesi Hakan Erkan ise, sağlıklı ve güvenilir bir güneş enerjisi sektörü oluşturmak için çalıştıklarını belirtti. Erkan, Türkiye’nin şu anda 18,5 GW güneş enerjisi üretim kapasitesine sahip olduğunu ve 2035 yılı hedefinin 53 GW olduğunu ifade etti. Bu hedefe ulaşmak için her yıl yaklaşık 3,5 GW kapasite kurulumuna ihtiyaç olduğunu vurgulayan Erkan, 2026 yılında devreye girecek olan sınırda karbon düzenlemesi sonrası, firmaların karbon salımını düşürmesi gerektiğini ve güneş enerjisi sistemlerinin bu noktada büyük önem taşıdığını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından firma temsilcileri tarafından yapılan sunumlarda, güneş enerjisi sistemleri konusunda yürütülen çalışmalar ve sektördeki güncel gelişmeler ele alındı.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.