““Gurbetçiler yıllık 2 bin euro vatana destek vergisi verecek” iddiası

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “Gurbetçiler yıllık 2 bin euro vatana destek vergisi verecek” iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

““Gurbetçiler yıllık 2 bin euro vatana destek vergisi verecek” iddiası
Yayınlama: 05.07.2024
1
A+
A-

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan “Gurbetçiler yıllık 2 bin Euro vatana destek vergisi verecek” iddiasının doğru olmadığını duyurdu.

DMM'nin açıklamasında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanma aşamasında olan yeni vergi paketinde yurt dışında yaşayan vatandaşlara herhangi bir başlık altında vergilendirme çalışması yapılmadığı vurgulandı.

Açıklamada  “Bahse konu yeni vergi paketine ilişkin piyasadaki paydaşlar tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığına sunulan öneri ve beklentiler değerlendirilmekte olup, Bakanlık tarafından son haline getirildikten sonra TBMM’ye sunulması planlanmaktadır. Vergide adaletin daha da pekiştirilmesi ve etkinliğin artırılması amacıyla hazırlanan yeni vergi paketine ilişkin ortaya atılan iddiaların, kamuoyunda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmayı amaçladığı belirlenmiştir.” bilgisi verildi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.