Hamza Yusuf, Erdoğan’la görüşmesini savundu

Dubai’de geçen ay düzenlenen BM Dünya İklim Eylemi Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelmesi krize yol açan İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, görüşmeyle ilgili yeni açıklamalar yaptı.

Hamza Yusuf, Erdoğan’la görüşmesini savundu
Yayınlama: 19.01.2024
2
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf’a İngiltere çok sert tepki göstermişti.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Yusuf’un İngiliz yetkililer olmadan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini eleştirerek, Birleşik Krallık üyesi olan İskoçya’yı Dışişleri Bakanlığı desteğini çekmekle tehdit etmişti.

Hamza ise o dönem, İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron’ın söyleminin “kaba ve açıkça yanlış” olduğunu söyleyerek, Erdoğan’la görüşme saatinin Türk heyeti tarafından son anda güncellendiğini ancak İngiltere’den bir yetkilinin toplantıya katılmasının kendisi için bir sorun olmayacağını ifade ederek, “Önceki toplantılarda görüştüklerimiz dışında yeni bir şey konuşmadık.” demişti.

Hamza Yusuf, Erdoğan’la görüşmesini savundu

“NEDEN ÜLKEME DAVET ETMEYEYİM?”

Krizle ilgili tartışma sürerken, İskoçya Başbakanı, gazetecilerle yaptığı toplantıda, Erdoğan’la görüşmesi hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ı ülkesine davet etmesini savunan Yusuf, “Ona, Birleşik Krallık’a bir sonraki ziyaretinde İskoçya’ya da gelmesi gerektiğini söyledim. Türkiye bir NATO müttefiki. Böyle bir ülkeyi neden davet etmek istemeyelim?” dedi.

DÜNYA Haberleri, erdoğan, Hamza Yusuf
SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.