Kritik dijital varlık güvenliği ve kullanımı konusunda dünya lideri olan Ledger, hesap soyutlamanın kripto ortamına sağladığı 4 faydayı paylaştı.
Cüzdan ve cüzdanla ilgili yönetişim kurallarını uygulamak için blok zincir üzerindeki akıllı sözleşmeleri kullanan hesap soyutlama, esnek kurallar sağlayan ve bağımsız yürütülebilen akıllı hesapların oluşturulmasını sağlıyor. Akıllı sözleşme kodu şeklinde tanımlanabilecek her türlü özel işlemi akıllı hesaplarda uygulamaya olanak tanıyan bu yöntem, anlaşma katmanı değişikliklerine gerek kalmadan sözleşme hesaplarının kullanılmasına izin veriyor. Kritik dijital varlık güvenliği ve kullanımı konusunda dünya lideri olan Ledger, hesap soyutlamanın kripto ortamına sağladığı 4 faydayı şöyle paylaştı:
''Geliştirilmiş kullanıcı deneyimi ve esnek güvenlik: Hesap soyutlama sayesinde, bir akıllı hesapla aynı işlemde farklı sözleşmelere birkaç atomik çağrı yapılabiliyor. Bu da tipik DApp'lerde gezinirken büyük iyileştirmelere yol açıyor. Örneğin, artık bir ERC-20 token onayı ve ardından bir depozito için 2 ayrı işlem göndermek gerekmiyor. Yenilikçi sosyal kurtarma yöntemleri: Hesap soyutlama, hesap düzeyinde karmaşık işlemlere imkan sağlayarak, sosyal kurtarma gibi çeşitli gelişmiş kullanım modelleri uygulayabiliyor. Kullanıcılar, erişimlerini kaybetmeleri durumunda hesaplarına erişim izni verebilecek bir grup güvenilir vasi belirleyebiliyor. Kullanıcılar, erişim kaybı durumunda hesap kurtarma sürecini başlatarak hem bir eşik hem de bir dizi kural belirleyebiliyor. BLS / Schnorr imza birleştirme: Ethereum ve Bitcoin blok zinciri işlemleri kullanılan Eliptik Eğri Dijital İmza Algoritması (ECDSA), aslında BLS ve Schnorr eşik imza şemasını desteklemek için tasarlandı. Bunun yerine BLS veya Schnorr imzalayıcılarının uygulanması, akıllı sözleşme tarafından yapılan doğrulama ücretlerini en aza indirirken bazı tokenlerin yönetimine de izin verebiliyor. Passkey vakası: Hesap soyutlama, EOA’lar (Harici Olarak Sahip Olunan Hesap) bağlamında yazılım cüzdanları ile doğrudan rekabet halindedir. Yazılım cüzdanlarının güvenlik modeli bazı durumlarda yeterli korumayı sağlayamadığından herhangi bir kötü amaçlı yazılım, internet bağlantıları ve daha geniş saldırı yüzeyi ile kullanıcıların dijital varlıklarını boşaltmasına sebep oluyor. SoC (System On Chip) tabanlı tasarımlar, akıllı telefonlar gibi çok fazla çeşitlilik gösterdiğinden ve hepsi güvenli bir yerleşim alanı oluşturmadığından, yazılım cüzdanları daha iyi bir çözüm üretemiyor. Bu noktada üst düzey telefonlarda bulunan tek güvenlik özelliklerinden yararlanmak mümkün olmuyor.''
SANAYİ HABER AJANSI
SANAYİ HABER AJANSI