İKÜ’de “Girişimcilerin Büyük Hataları” konferansı düzenlendi

İstanbul, 21 Kasım (Hibya) – Branding Türkiye ve Tasarım Fabrikası organizasyonuyla hazırlanan Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği “Pollyannacılık” ana temasıyla İstanbul Kültür Üniversitesi’nde (İKÜ) gerçekleştirildi.

İKÜ’de “Girişimcilerin Büyük Hataları” konferansı düzenlendi
Yayınlama: 22.11.2024
1
A+
A-

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleşen “Girişimcilerin Büyük Hataları” konferansında, Branding Türkiye’nin Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Mürsel Ferhat Sağlam ve PitGrowth’un Kurucu Ortağı Özkan Yağız konuşma yaptı. 

Girişimcilik odaklı podcast serisi ve kitap olarak Mürsel Ferhat Sağlam tarafından hazırlanıp 2023’te yayınlanan Girişimcilerin Büyük Hataları, 2024 yılında Branding Türkiye ve İstanbul Kültür Üniversitesi Tasarım Fabrikası partnerliğiyle etkinlik serisi olarak ekosistemle buluştu. 

Branding Türkiye’nin Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Mürsel Ferhat Sağlam, “Girişimcilerin Büyük Hataları”’nın başlama hikayesinin pandemi döneminde izlediği belgesellerden geldiğini ifade etti.  

Sağlam, konuşmasında, “Her girişimciyi ve her yatırımcıyı karşı karşıya oturtamıyoruz. Bazen girişimci o olgunlukta olmuyor bazen yatırımcı da onu algılayacak düzeyde olmuyor. Anlamakta zorlanıyoruz açıkçası.” ifadelerini kullandı. 

Girişimcilik sektörüne 2012 senesinde başladığını aktaran Sağlam, o zamanları birçok kavramın karşılıksız kaldığı Kuluçka Merkezleri’nden bahsedilemediği dönemler olarak değerlendirdi. 

Sağlam, kariyeri boyunca hataları görmezden gelmektense yüzleşmenin hayatı mükemmelleştirebileceğini öğrendiğini aktararak, “Çok hata yapıyoruz ama görmezden geliyoruz veya unutuyoruz. Ya da unutulması için çabalıyoruz. Aslında hatalarımızla barışık olursak hataları görmezden gelmeyip onlarla yüzleşirsek çok daha mükemmel olabilir. Ben bunu öğrendim kariyerim boyunca” dedi. 

İKÜ’de “Girişimcilerin Büyük Hataları” konferansı düzenlendi

Branding Türkiye’nin Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Mürsel Ferhat Sağlam’ın ardından PitGrowth’un Kurucu Ortağı Özkan Yağız ise konuşmasında şunları söyledi: 

“Start-up ve teknolojik şirketleri ayırmamızın temel bir nedeni var, çünkü biz listeleme platformuyuz. Bu listeleri hayata geçirdikten sonra şunu fark ettik ki Türkiye’deki tüm Start- up ekosistemlerinin yüzde 60’ı hizmet sektöründeymiş. Yani Start up olarak faaliyete geçen şirket sayısı aslında tüm şirketlerin yüzde kırkını oluşturuyormuş.”  

Star-up listeleme şirketi isminden ziyade teknolojik şirketlerin listelemeleri platformuyla anılmayı daha fazla tercih ettiklerini açıklayan Özkan Sağlam, kurumsal ve teknolojik şirketlerin, hızlandırıcıların, kuluçka merkezlerinin, yatırımcıların en büyük problemlerinden bir tanesinin teknolojiyi bulamamak olduğunu söyledi.  

PitGrowth’un Kurucu Ortağı Yağız, teknolojiyi bulamama probleminin çözümünü şöyle anlattı:

“Bu sorunu nasıl çözeriz?” diye kendimize sorduğumuzda aslında yıllardır bunu manuel olarak yaptığımızı fark ettik. Mürsel Bey bizi arıyordu. Güvenilir bir marketing ajansına veya güvenilir bir hukuk ajansına ihtiyacım var deyip talepte bulunuyordu. Ben ne yapıyordum? Güvenilir diye gösterdiğim teknolojik şirketini Mürsel Bey’e yönlendiriyordum. Burada bir ticari hacim ve iş potansiyeli doğuyordu tabi. Bunu manuelden çıkartmamız gerektiğini düşündük.”

İKÜ’de “Girişimcilerin Büyük Hataları” konferansı düzenlendi

Toplamda 12 bölümden oluşan serinin her bölümünde bir ana tema odağında konferans, panel veya girişim sunumu oldu. Etkinliğin son kısmındaki serbest networking aşamasında ise katılımcılar etkinliğe katılan ekosistem paydaşlarıyla tanışma ve iş birliği yapma fırsatı buldu.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.