Ilımlı siyasetçi Benny Gantz İsrail savaş kabinesinden istifa etti

Stockholm, 9 Haziran (Hibya) – Ilımlı siyasetçi Benny Gantz İsrail’in savaş kabinesinden istifa etti. Bu hareket, parlamentoda hala çoğunluk koalisyonunu kontrol eden başbakan Benjamin Netanyahu için hemen bir tehdit oluşturmuyor. Ancak İsrailli lider artık aşırı sağcı müttefiklerine daha fazla bel bağlayacak.

Ilımlı siyasetçi Benny Gantz İsrail savaş kabinesinden istifa etti
Yayınlama: 09.06.2024
3
A+
A-

Gantz, Netanyahu'yu siyasi mülahazaların Gazze savaşında stratejik kararları engellemesine izin vererek gerçek zaferi önlemekle suçladı. Ayrıca başbakanı seçim çağrısı yapmaya çağırdı.

Bu hamle, parlamentoda hala çoğunluk koalisyonunu kontrol eden Başbakan Benjamin Netanyahu için hemen bir tehdit oluşturmuyor. Ancak İsrailli lider aşırı sağcı müttefiklerine daha fazla bağımlı hale geliyor.

Popüler bir eski ordu komutanı olan Gantz, 7 Ekim Filistin İslami Hareketi saldırısından kısa bir süre sonra bir birlik gösterisi olarak Netanyahu hükümetine katıldı.

Gantz'ın varlığı İsrail'in uluslararası ortakları nezdindeki güvenilirliğini de arttırdı. Gantz'ın ABD'li yetkililerle iyi çalışma ilişkileri var.

Gantz daha önce Netanyahu'nun savaş sonrası Gazze için yeni bir plan oluşturmaması halinde 8 Haziran'a kadar hükümetten ayrılacağını söylemişti.
 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.