İmamoğlu: Adalar’da bir toplu taşıma zarureti var

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 101’i kadın, 99’u erkek; toplam 200 tren sürücüsünün brövelerini aldığı törenin ardından açıklama yaptı.

İmamoğlu: Adalar’da bir toplu taşıma zarureti var
Yayınlama: 24.06.2024
3
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki  Metro İstanbul’un düzenlediği Tren Sürücüleri Eğitim Programı’na katılan ve başarıyla tamamlayan 101 kadın, 99 erkek; toplam 200 tren sürücüsü, Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle brövelerini aldı.

Program sonrasına basın mensupları ile bir araya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine yönetilen soruları yanıtladı.

“Vatandaşımızın tepkisini elbette duyuyorum, hissediyorum ve anlıyorum “

İmamoğlu, Adalar halkıyla olan üst seviyede samimi diyaloğa zarar getirecek hiçbir davranışta bulunmadıklarını ve bulanamayacaklarını belirterek, şunları söyledi:

“Adalar halkıyla, Adalar'ı çok düşünen ve karşılıklı diyaloğunda hep şeffaf, onların ne hissettiğini anlamaya çalışan bir süreci işlettik. Hatırlarsınız, atların görmüş olduğu fayton zulmünü gidermek adına Adalar'daki faytonların kaldırılma sürecinde ne kadar halkçı, katılımcı ve aynı zamanda emekçisinden, oradaki insanların ne düşündüğüne kadar fikirlerini alan katılımcı bir model yönettiğimizi en iyi adalar halkı biliyor. Ben Adalar halkının ya da orada bir kısım vatandaşımızın tepkisini elbette duyuyorum, hissediyorum ve anlıyorum.”

“Adalar'da bir toplu taşıma zarureti var”

Adalarda faytonları kaldırdıktan sonra buradaki toplu taşımayı sağlama mecburiyetlerinin olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Toplu taşımasız olmaz. Bakınız Adaların neredeyse yüzde 70 küsuru orta yaş ve orta yaş üstü vatandaşlarımızdan oluşuyor ve insanlarımızın toplu taşımadan faydalanma mecburiyeti var. Buralarda mezarlıklara erişim, hastaneye erişim, sağlık ve kamu kurumlarına erişim gibi mecburiyet var.  Tatil günlerinde bazen 60 bini aşan Adalara giden misafirimiz var. Dolayısıyla Adalar'da bir toplu taşıma zarureti var.” dedi.

“Adalar halkına sunum yapacağım”

İmamoğlu, Adalar halkına dönüp de bir açıklaması, bir beyanı olacağını dile getirerek, açıklamasına şöyle devam etti:

“Kendilerine bütün bu bilgileri aktaran bir sunumum da olacak. Şu anda toplu taşımanın eksikliğinin var olduğunu düşünen ya da bunu fırsat bilenler, ruhsatsız taşımacılık yapan ve Adaları esas çirkin gösteren bir kısım elektrikli araçlar var. Yani böyle küçük, minik yani farklı tipolojideki  elektrikli araçlar, şarjlı cihazlar;  iki tekerlekli, üç tekerlekli, dört tekerlekli şarjlı cihazlarla orada asla ve asla ulaşım hizmeti veremeyecek bir kısım araçlar iş görür durumda v acayip bir sayısı artmış. Bunların tümünün toplatılması şarttır.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.