İnciraltı’nda yeni bir plan çalışması başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan İnciraltı planlarının İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesinin ardından Balçova Belediyesi ile birlikte yeni bir plan çalışması başlattığını duyurdu.

İnciraltı’nda yeni bir plan çalışması başladı
Yayınlama: 18.10.2024
2
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan İnciraltı planlarına karşı açtığı dava sonuçlandı.

İzmir 4. İdare Mahkemesi heyeti iptal kararının gerekçesinde, “Dava konusu planların mevzuat hükümlerine, planlama ilke ve esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır” dedi.

İnciraltı’nda yeni bir plan çalışması başladı

Davanın İzmir Büyükşehir Belediyesi lehine sonuçlanması üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi, İnciraltı'nın kamusal kullanım hakkının ve bölgenin niteliğini koruyarak planlanması için çalışma başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Yerel yönetimler olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan, öncesinde yürütmeyi durdurma kararı verilmiş ve sonrasında İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmiş olan İnciraltı planları sonrası bölgenin yeniden planlanması için çalışma başlatmıştır. Plan çalışmalarında 21.08.2023 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu davadaki bilirkişi raporunda bahsedilen hususları da dikkate alınmıştır.”

Açıklamada “Nihayetinde tüm tarafların memnun olacağı İzmir’imize kamu alanları kazandıracak, vatandaşlarımızın mülkiyet haklarına saygı gösterecek ve en kısa sürede tamamlanacak bir plan süreci olacaktır. Tüm bu aşamalar İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Belediyesi,  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte çok hızlı bir şekilde yürütülecektir.” denildi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.