İnfo Yatırım: UBS TCMB’nin gevşemeye daha geç başlama riskinin arttığını belirtti

İstanbul, 4 Ekim (Hibya) – İnfo Yatırım, UBS’nin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) gevşemeye daha geç başlama riskinin arttığını belirttiğini bildirdi.

İnfo Yatırım: UBS TCMB’nin gevşemeye daha geç başlama riskinin arttığını belirtti
Yayınlama: 04.10.2024
2
A+
A-

İnfo Yatırım’ın raporunda UBS’nin TCMB’nin gevşemeye daha geç başlama riskinin arttığını belirttiği ifade edildi. Raporda şöyle denildi:

“UBS, “Türkiye'de dezenflasyonun devam edeceğini düşünüyoruz, ancak orta vadeli dezenflasyon hızı daha belirsiz” dedi.

Citi'ye göre Türkiye'de enflasyondaki artış, döviz kuru geçişkenliği ve atalet gösteren fiyat dinamiklerindeki bozulma dezenflasyon sürecine ilişkin daha temkinli bir tutum sergilenmesini gerekiyor.

BBVA, TCMB’nin ilk indirim beklentisini Aralık ayına öteledi. Barclays: TCMB’nin Kasım ayında 250 baz puanlık faiz indirimi beklentimiz devam ediyor. Ancak Ekim ayında aylık enflasyon %2’nin üzerinde gerçekleşirse Merkez Bankası ilk indirimi Aralık veya Ocak ayına öteleyebilir. Morgan Stanley: Kasım'da Türkiye'de faiz indirimi ihtimali zayıf görünüyor.

“Morgan Stanley, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini daha önce %42,4'ten %43,5'e yükseltti.

“JPMorgan, TCMB'den ilk faiz indirim beklentisini Kasım’dan Ocak’a öteledi.

“TCMB Başkanı Karahan: (KKM hesaplarının kapatılması) Bu aşama için doğru bulmuyoruz. Biraz daha azalması gerekiyor, süreci biraz daha yönettikten sonra değerlendirmemizi yeniden yapacağız.

“Johns Hopkins Üniversitesi'nde Uygulamalı Ekonomi Profesörü Steve Hanke, ‘’Türkiye'nin resmi enflasyon ölçümleri tam olarak benim tahmin ettiğim şekilde hareket ediyor. Enflasyon düşüyor ve düşmeye devam edecek’’ dedi

“ABD Başkan adayı Trump, seçilirse hiçbir eyaletin benzinli araçları yasaklamasına izin vermeyeceğini söyledi. TOGG Yönetim Kurulu Başkanlığına Fuat Tosyalı seçildi.

“IMF Sözcüsü Kozack, Orta Doğu'daki çatışmaların daha da tırmanma olasılığının riskleri ve belirsizliği artırdığını, bölge ve ötesi için önemli ekonomik sonuçları olabileceğini ifade etti.

“Japonya Başbakanı İşiba, Kabineye yeni bir teşvik paketi hazırlama talimatı verdi. Goldman Sachs: İsrail'in İran'a yapacağı bir misilleme ile ham petrolü 20 dolar artabilir.

“Ne olacak? Çin’de piyasalar bugün tatil nedeniyle kapalı olacak.

“ABD’de bugün Tarım Dışı İstihdam verisi ve İşsizlik Oranı açıklanacak.

“Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz”.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.