İnfo Yatırım’dan şirket haberleri

İstanbul, 7 Ekim (Hibya) – İnfo Yatırım, şirketlerin verilerine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

İnfo Yatırım’dan şirket haberleri
Yayınlama: 07.10.2024
1
A+
A-

İnfo Yatırım'ın değerlendirmesinde şu bilgilere yer verildi:

“ARTMS – Halka arzdan elde edilen fonun 19,0 milyon TL’sinin Çatı GES yatırımda, 146,9 milyon TL’sinin finansal borç ödemelerinde, 96,8 milyon TL’sinin ise işletme sermayesinde kullanıldığı açıklandı.

“ATSYH – Şirket ile Deeptech Unıverse Savunma arasındaki şirket alım sözleşmesinin iptal edilmesine karar verildiği açıklandı.

“BMSTL – Şirketin Eylül ayında Birleşik Krallık’tan toplamda yaklaşık 670.170 sterlin ve 86.710 euro tutarında sipariş alındığı açıklandı.

“BORSK – Şirketin, yeni dönem pazarlama yılı Pancar Tesellüm Kampanyasının başladığı açıklandı.

“BJKAS – Beşiktaş Futbol Yatırımlarının Haziran 2024 – Mayıs 2025 arasındaki bütçesinde gelirlerin 5,4 milyar, giderlerin ise 6,9 milyar olmasının beklendiği açıklandı.

“CONSE – Şirketin yüzde 100 bağlı ortaklığı Mavibayrak’ın biyokütle santrali sahasında kurulan yardımcı kaynak GES’inin kapasite artış yatırımına ilişkin inşaat çalışmalarının tamamlandığı ve devreye alındığı açıklandı.

“CWENE – Şirketin yüzde 100 bağlı ortaklığı Ereğli Organizasyon ile Kolaylaştırılmış Usulde birleştirilmesine karar verildiği açıklandı.

“CVKMD – Şirket bağlı ortaklığı Hayri Ögelman Madencilik’e ait Bursa’daki Krom ruhsatın süresi uzatımı talebinin uygun bulduğu açıklandı.

“CVKMD – Şirketin MAPEG ihalelerinden kazandığı ruhsat sahalarının devir işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

“CVKMD – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 175 milyon TL’den 12,5 milyar TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.

“DZGYO – Muğla'da proje geliştirilmesi kapsamında Green Turizm ile İnşaat Yapımı ve İşletme Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

“EKGYO – Fitch tarafından şirketin yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunun BB-‘ye ve Ulusal Notunun AA+(tur)'ye yükselttiği açıklandı.

“ERCB – 125 gün vadeli 90 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

“EUPWR – Şirketin TEİAŞ tarafından gerçekleştirilen ihaleye katılarak ve 182,5 milyon TL ile en avantajlı teklifin verildiğinin açıklanması sonrasında, ihalenin şirket uhdesinde kaldığı açıklandı.

“EDATA – Osman Sungur tarafından 8.0160.907 adet pay için hazırlanan Pay Satış Bigli Formu’nun onaylandığı açıklandı.

“ISCTR – 54 gün vadeli 550 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

“ISGYO – Eda Karayal tarafından 1.595.250 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

“ISGYO – Tunç Karayal tarafından 205.251 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

“INVEO – Inveo Alfa ile Inveo Beta'nın Inveo Alfa çatısı altında birleştirilmesine ve Finveo Yatırım Holding dönüşüm sürecinebaşlanması kapsamında Finveo Yatırım Holding’in dönüşüm sürecinin tamamlandığı açıklandı.

“ICUGS – Şirket iştiraki Batkon Batarya’nın batarya yönetim ve verimliliği artışı konusunda yeni bir teknoloji geliştirerek Türk Patent Kurumundan patentini aldığı açıklandı.

“KBORU – Şirket ile DSİ arasında imzalanan Koyunbaba Barajı Sulaması 5. Kısım HDPE Boru Alımı işine ait 20,4 milyon TL bedelli sözleşmenin tüm hakediş karşılıklarının tahsil edildiği açıklandı.

“KRDMD – Şirketin Çelikhane tesislerinde 120 tonluk konverterleriyle günlük 72 döküm gerçekleştirdiği açıklandı.

“OBAMS – Şirketin Cezayir ile 9,9 milyon dolarlık ek buğday satış sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

“OBAMS – Şirketin Westco Investment Lımıted Ghana ile Gana'da Makarna Fabrikası yatırımı yapmak üzere ön görüşmelere başladığı açıklandı.

“OZATD – Aracı Kurum ile fiyat istikrarı sürecinin sona erdiği, fiyat istikrarına ilişkin işlem gerçekleşmediği açıklandı.

“OTKAR – C. N. Romtehnica tarafından açılan 4×4 Taktik Tekerlekli Hafif Zırhlı Araç alımı ihalesine (32 milyar TL) katılınması kapsamında sözleşmeye görüşmeleri için davet yazısı alındığı açıklandı.

“PEHOL – Sümerpark AVM’nin 539 m2’lik mağazasının 5 yıllık kiralandığı açıklandı.

“SISE – Şişecam Investment’in yüzde 15,7 oranında pay sahibi olduğu Icron’un sermayesinin yalnızca Şişecam Investment . tarafından 5 milyon dolar karşılığında iştirak edilerek artırılacak artırılacağı, Şişecam Investment’ın Icron’daki sermayesinin yüzde 25,4'e yükseleceği açıklandı.

“SEGMN – Şirketin 1,20 dolar bedelle Segmen Kardesler B.V. unvanlı şirketi edindiği açıklandı.

“THYAO – Medyada yer alan habere göre şirket Yönetim Kurulu Başkanı Bolat, ‘’Asya ve Amerika kıtasında 10 milyon turist 30 milyar dolar diye bir gelir hedefimiz var’’ dedi.

“TSKB – Tunç Karayal tarafından 425.891 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

“VAKBN – 91 gün vadeli 844,1 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

“YKBNK – Yurt dışında 94 gün vadeli 10 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi

“YKBNK – 85 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.”


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.