İngiltere sandık başına giderken Avrupa piyasaları yükselişle kapandı

Londra, 4 Temmuz (Hibya) – Avrupa hisse senetleri, İngiltere’deki genel seçimlerin bölgede odak noktası haline gelmesiyle ivme kazanarak Perşembe günü üst üste ikinci seansı da yükselişle kapattı.

İngiltere sandık başına giderken Avrupa piyasaları yükselişle kapandı
Yayınlama: 04.07.2024
4
A+
A-

Bölgesel Stoxx 600 endeksi geçici olarak yüzde 0,6 artışla kapandı. Bankalar yüzde 1,3 artışla kazançlara öncülük ederken, çoğu sektör ve büyük borsalar pozitif bölgede işlem gördü.

Alman üretici Continental AG, Citi analistlerinin hisse senedini “al” notuna yükseltmesi ve ikinci çeyrekte otomotiv bölümü için arka rüzgarlara dikkat çekmesinin ardından yüzde 9,5 artışla endeksin zirvesine yükseldi.

Yemek kiti firması Hellofresh ise yüzde 10 yükselerek haftalık kazancını yaklaşık yüzde 33'e çıkardı. JP Morgan, Kuzey Amerika'daki yemek kiti trendlerinin istikrar kazanmasını gerekçe göstererek hisseyi Negatif Katalizör İzleme'den çıkardı.

Birleşik Krallık'ta Perşembe günü siyasi alanda genel seçimler yapılıyor. Oy verme merkezleri yerel saatle sabah 7'den akşam 10'a kadar açık olacak. Seçim öncesinde yapılan seçmen anketleri, merkez sol İşçi Partisi'nin önemli bir zafer kazanacağına ve 14 yıllık Muhafazakar Parti iktidarının sona ereceğine işaret ediyor.

Gilts olarak bilinen Birleşik Krallık devlet tahvillerinin getirileri Londra'da öğleden hemen önce hafifçe yükseldi ve iki yıllık getiri iki baz puan artışla yüzde 4,182'ye çıktı. İngiliz sterlini hem ABD doları hem de euro karşısında neredeyse yatay seyretti.

Perşembe günü Asya-Pasifik piyasaları, Japonya'da Topix'in Aralık 1989'da ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.886,50'yi aşmasıyla yükselişe geçti.
 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.