İran, Salı akşamı İsrail’e bir dizi füze ateşledi

Stockholm, 1 Ekim (Hibya) – İran, Salı akşamı İsrail’e bir dizi füze fırlattı. Bu saldırı, İsrail ile İran arasındaki uzun süredir devam eden çatışmada keskin bir tırmanışa yol açabilir ve bölgeyi daha fazla kargaşaya ve genişleyen bir savaşa sürükleyebilir.

İran, Salı akşamı İsrail’e bir dizi füze ateşledi
Yayınlama: 01.10.2024
3
A+
A-

İsrail ordusu bir açıklamada, “Kısa bir süre önce İran'dan İsrail'e füzeler fırlatıldı” dedi.

Kudüs ve Tel Aviv de dahil olmak üzere İsrail'in her yerinde hava saldırısı sirenleri duyuldu. Tel Aviv'in üzerinde yüksek sesli patlamalar duyuldu ve İsrail'in hava savunma sisteminin ark oluşturan füzelerinden gelen ışık parlamaları görüldü.

İran'dan gelen füze salvosu, İsrail güçlerinin güney Lübnan'da İran destekli milis Hizbullah'ı felç etmeyi amaçlayan nadir bir kara saldırısı başlatmasından bir gün sonra geldi. İran, şu anda İsrail ile savaşan iki milis olan Hizbullah ve Hamas'ın yanı sıra Yemen'deki Husileri destekliyor.

Üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, ABD'nin İsrail'i savunmaya yardımcı olacağını ve İsrail'e doğrudan bir saldırının “İran için ciddi sonuçlar doğuracağı” konusunda uyardı.

İran Devrim Muhafızları, İran'ın Hizbullah'ın genel sekreteri Hasan Nasrallah da dahil olmak üzere birkaç Hizbullah liderinin yakın zamanda İsrail tarafından suikasta uğramasına yanıt olarak İsrail'e balistik füzeler fırlattığını bir bildiride söyledi. İran'a saldırılması halinde daha fazla saldırı düzenleyeceğini söyledi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.