İsrail ordusu, Lübnan’daki Hizbullah’ı hedef alan ‘sınırlı’ kara harekâtı başlattı

Stockholm, 1 Ekim (Hibya) – İsrail ordusu, sınıra yakın bölgeleri bombalamaya ve başkent Beyrut’a hava saldırıları düzenlemeye devam ederken, Güney Lübnan’daki Hizbullah’a karşı “sınırlı, yerel ve hedefli” bir kara harekâtı başlattığını söyledi.

İsrail ordusu, Lübnan’daki Hizbullah’ı hedef alan ‘sınırlı’ kara harekâtı başlattı
Yayınlama: 01.10.2024
2
A+
A-

Ordu, Salı günü erken saatlerde X'te yaptığı açıklamada, “IDF [İsrail Savunma Kuvvetleri], Güney Lübnan'daki Hizbullah terörist hedeflerine ve altyapısına karşı kesin istihbarata dayalı sınırlı, yerel ve hedefli kara harekâtları başlattı” dedi.

Açıklamada “Bu hedefler sınıra yakın köylerde bulunuyor ve İsrail'in kuzeyindeki İsrail toplulukları için acil bir tehdit oluşturuyorç Kuzey Okları Harekatı durum değerlendirmesine göre ve Gazze'deki ve diğer alanlardaki mücadeleye paralel olarak devam edecek.” denildi.

Lübnan medyası, Salı günü erken saatlerde güneydeki Sidon şehrine yakın Ain al-Hilweh mülteci Filistin kampındaki bir binayı hedef alan bir saldırı bildirdi ve Al Jazeera çok sayıda can kaybı olduğunu bildirdi.

İsrail saldırı hakkında henüz yorum yapmadı. İsrail medyası, saldırının hedefi olduğu iddia edilen ve El Aksa Şehitleri Tugayı'nda komutan olduğu bildirilen Mounir Maqdah'ın saldırıda yaralandığını bildirdi.

Doğrulanırsa, yaklaşık bir yıl önce düşmanlıkların patlak vermesinden bu yana Lübnan'ın en büyük Filistin kampı olan aşırı kalabalık kampa yapılan ilk saldırı oldu.

Saatler önce, ABD ve diğer yetkililer İsrail güçlerinin güney Lübnan'da kaynakların “sınırlı kara operasyonları” olarak adlandırdığı bir operasyon başlatmış gibi göründüğünü söylediler.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller gazetecilere “Şu anda yürüttükleri ve Hizbullah'ın sınıra yakın altyapısını hedef alan sınırlı operasyonlar olduğunu bize bildirdiler” dedi.

Salı günü erken saatlerde, Lübnan sağlık bakanlığı İsrail'in son 24 saatte Lübnan'ın güney bölgelerine, doğu Bekaa Vadisi'ne ve Beyrut'a düzenlediği saldırılarda en az 95 kişinin öldüğünü ve 172 kişinin yaralandığını söyledi.

Hizbullah'ın ikinci lideri Naim Kasım, Nasrallah'ın ölümünden bu yana Pazartesi günü yaptığı ilk kamu konuşmasında “direniş güçlerinin kara çatışmasına hazır” dedi. “Savaşın uzun sürebileceğini biliyoruz. 2006'daki kurtuluşta kazandığımız gibi kazanacağız” dedi ve 2006 savaşına atıfta bulundu.

 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.