İsrail’in Batı Şeria’ya düzenlediği saldırıda en az 18 kişi öldürüldü

Stockholm, 4 Ekim (Hibya) – İsrail’in Batı Şeria’daki Tulkaram mülteci kampına düzenlediği hava saldırısında en az on sekiz kişi öldü.

İsrail’in Batı Şeria’ya düzenlediği saldırıda en az 18 kişi öldürüldü
Yayınlama: 04.10.2024
1
A+
A-

 Filistin Sağlık Bakanlığı bunu bildiriyor ancak İsrail ordusu, Hamas lideri Zahi Yaser Abd al-Razeq Oufi'nin diğer Hamas üyeleriyle birlikte saldırıda öldüğünü söylüyor.

İsrail'e göre Oufi, Batı Şeria'daki bir dizi saldırının beyni ve Hava Kuvvetleri ile Şin Bet gizli servisi arasındaki ortak bir projede öldürüldüğünde bir saldırı daha hazırlıyordu.

Filistin Yönetimi, İsrail askeri operasyonunun Batı Şeria'da 2000'den bu yana gerçekleşen en ölümcül operasyon olduğunu söylüyor.

Hamas liderleri saldırıyı kınayarak, bunun çatışmanın tırmanmasına yol açacağını söylüyor ve Fetih hareketi bugün İsrail saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için protesto çağrısında bulundu.

Biden, Beyaz Saray'da düzenlenen bir basın toplantısında kendisine yöneltilen soruya, “Topyekün bir savaş olacağını sanmıyorum” dedi.

Bunun gerçekleşmesi için birçok şeyin yapılması gerekmesine rağmen, bu tür çatışmaların önlenebileceğine oldukça ikna olduğunu söyledi. Biden, İsraillilere yardım etmek için asker gönderilip gönderilmeyeceği sorusuna, “ABD zaten İsrail'e yardım etti” yanıtını verdi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.