“İstikrarlı Çin-İngiltere ilişkileri iki halkın çıkarlarına uygun”

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, İngiltere’deki seçimlerin sonuçlarını yakından takip eden Çin’in ikili ilişkiler konusundaki tutumunun net ve tutarlı olduğunu söyledi.

“İstikrarlı Çin-İngiltere ilişkileri iki halkın çıkarlarına uygun”
Yayınlama: 05.07.2024
0
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, İngiltere’deki seçimlerin sonuçlarını yakından takip eden Çin'in ikili ilişkiler konusundaki tutumunun net ve tutarlı olduğunu söyledi.

Sözcü Mao, bugün düzenlenen basın toplantısında, İngiltere’de düzenlenen parlamento seçimleriyle ilgili soruyu yanıtladı.

Çin ve İngiltere’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ve dünyanın önde gelen ekonomileri olduğunu ifade eden sözcü, Çin-İngiltere ilişkilerinin istikrarlı ve karşılıklı yarar sağlayacak şekilde geliştirilmesinin, iki ülke halklarının temel çıkarlarına uyduğu gibi, iki tarafın küresel zorlukları ortaklaşa göğüslemesine, dünyanın barış ve kalkınmasını hızlandırmasına faydalı olduğunu vurguladı.

Sözcü, ayrıca İngiltere’yle birlikte karşılıklı saygı ve kazan-kazan işbirliği temelinde ikili ilişkilerin doğru istikamette ilerlemesini güçlendirmeyi arzuladıklarını kaydetti.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.