İtalyan donanması ilk 16 göçmeni Arnavutluk’a gönderdi

Roma, 17 Ekim (Hibya) – İtalya üzerinden Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken denizde kurtarılan ilk 16 göçmen, Çarşamba günü İtalyan donanma gemisiyle Arnavutluk’un Shengjin limanına ulaştı ve Akdeniz göçünün ele alınışında olağanüstü bir değişikliğin ilk adımı atılmış oldu.

İtalyan donanması ilk 16 göçmeni Arnavutluk’a gönderdi
Yayınlama: 17.10.2024
1
A+
A-

İtalya Sahil Güvenliği'ne göre, 10 Bangladeşli ve altı Mısırlı olmak üzere erkekler, birkaç gün önce Libya'dan ayrılan çeşitli göçmen gemilerinden Pazar günü kurtarıldı.

Mısır ve Bangladeş, İtalya tarafından “güvenli” olarak kabul edilen 22 ülke arasında yer alıyor. Bu tanımlama, birkaç istisna dışında, vatandaşlarının siyasi sığınma hakkı kazanmasını engelliyor.

İtalya ve Arnavutluk arasında geçen yıl imzalanan protokole göre, Arnavutluk'a gönderilenlerin işkence, hastalık veya savunmasızlık belirtileri göstermemesi veya birlikte seyahat eden çekirdek ailelerin parçası olmaması gerekiyor. Doğrudan İtalya'ya getirilenler ise uzun bir sığınma süreci içeren AB düzenlemelerine tabi olacak.

Erkekler İtalyan Sahil Güvenlik gemisinde incelendi ve ardından onları Arnavutluk'taki İtalyan yetkililere teslim eden bir İtalyan Donanma gemisine transfer edildi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin planlarına göre, İtalya'da aylarca sürebilecek iltica incelemesine tezat olarak, Arnavutluk'ta bir aydan kısa sürecek hızlandırılmış bir iltica başvurusunda yönlendirilecekler.

Arnavutluk ile yapılan anlaşmayı cesur olarak nitelendiren Meloni ''Bu yeni, cesur ve benzeri görülmemiş bir yol. Ancak Avrupa ruhunu mükemmel bir şekilde yansıtan bir yol. Diğer ülkelerin  AB dışında da  aynı yöntemi kullanabilmesi için gereken her şeye sahip'' diyor.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.