İVEDİK OSB DIŞ TİCARET İSTİHBARAT MERKEZİ “E-İHRACAT ZİRVESİ” TEKNOPARK ANKARA’DA DÜZENLENDİ

İvedik OSB Dış Ticaret İstihbarat Merkezi koordinasyonunda Teknopark Ankara’da düzenlenen E-İhracat zirvesine, İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emine Doğrukök, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammed Polat, Ticaret Bakanlığı E-İhracat Daire Başkanı Hasan Önal, Alibaba.com İş Geliştirme Müdürü Kubilay Gençkan, DHL E- Ticaret Satış Müdürü Göksun Bayrak, Eximbank Yönetmen Ayşe Aslıhan Küçük ve bölge firmalarımızın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

İVEDİK OSB DIŞ TİCARET İSTİHBARAT MERKEZİ “E-İHRACAT ZİRVESİ” TEKNOPARK ANKARA’DA DÜZENLENDİ
Yayınlama: 06.03.2024
32
A+
A-

İVEDİK OSB DIŞ TİCARET İSTİHBARAT MERKEZİ “E-İHRACAT ZİRVESİ

Başkan Gültekin” E-ihracat, sadece firmalarımızın değil, ülkemizin de kalkınması için elzemdir”

İvedik OSB Dış Ticaret İstihbarat Merkezi “E- İhracat Zirvesi” açılış konuşmasını yapan İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin, “İvedik OSB ve Teknopark Ankara olarak düzenlediğimiz “e-ihracat zirvesi’nin açılışında bir aradayız. Etkinliğimize katılım sağlayan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Emine Doğruköke, Ticaret Bakanlığımızın yetkili personellerine, değerli Alibaba nokta com, Eksimbank ve DHL temsilcileri ile tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Gültekin, “İvedik OSB ve Teknopark Ankara olarak, e-satış ve ihracatın önemine bu etkinlikle dikkat çekmek istiyoruz. E-ihracat, sadece firmalarımızın değil, ülkemizin de kalkınması için elzemdir. Bugün, birlikte bu yolda ilerlemenin adımlarını birlikte atacağız” dedi.

Başkan Gültekin, “İvedik OSB, Ankara’nın sosyo-ekonomik yapısına katkılar sunan bir merkezdir. Teknopark Ankara ile birlikte, inovasyon ve AR-GE çalışmalarında Türkiye’nin öncülerindeniz. Firmalarımız arası iş birlikleriyle, savunma sanayimizdeki firmalarımızın iş birliği ve yazılım sektöründeki gelişmeler, bu alanda önemli adımlardır. Bu adımların başında e ihracat gelmektedir” diye belirtti.

“E-İhracat hayati bir öneme sahiptir”

E-ihracatın önemi, gün geçtikçe arttığını değinen Başkan Gültekin, “Bir şirket için, yeni pazarlara açılmanın ve kârını artırmanın bir yolu olarak görülüyor. Ülkemiz için de ekonomik büyüme ve istihdam artışının bir itici gücü olarak kabul ediliyor. Döviz kazandırıcı bir etkinlik olarak, ekonomimizin güçlenmesine katkı sağlayacaktır”dedi.

E-ihracatın geleneksel ihracat yöntemlerine göre çok daha hızlı ve etkili olduğunu belirten Başkan Gültekin, “e-ihracat dünya çapında bir pazar sunuyor ve 7/24 satış imkanı ile firmalarımız için büyük bir fırsat oluşturuyor. Ayrıca, daha az maliyetle daha geniş kitlelere ulaşma imkanı sağlıyor dedi.

Başkan Gültekin, bu zirvede, e-ihracatın önemi, fırsatlar ve karşılaşılan zorluklar hakkında değerli bilgiler paylaşılacak. Uzmanlarımızın tecrübelerinden ve önerilerinden faydalanarak, firmalarımızın e-ihracat alanındaki çalışmalarını daha da artırabiliriz. E-ihracatın ülkemiz ekonomisine ve firmalarımıza sağlayacağı katkılara inanıyor, bu yolda hep birlikte ilerlemenin önemini vurguluyoruz diye konuştu.

İVEDİK OSB DIŞ TİCARET İSTİHBARAT MERKEZİ “E-İHRACAT ZİRVESİ

“Son 3 yıldır 60 firmaya dış ticaret danışmanlık desteği verdik”

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emine Doğrukök, yaptığı açılış konuşmasında, “kurum olarak bölgenin potansiyelini ve dar boğazlarını tespit ederek bu potansiyelleri artıracak faaliyetler yürütüyoruz” dedi.

Başkentin sahip olduğu potansiyele değinen Doğrukök, “Ankara’da 22 üniversite, 13 organize sanayi ve 13 teknoloji geliştirme bölgesi, 145 AR-GE ve 37 tasarım merkezi var. Bunlar yılların emeği. Bizim potansiyelimiz, teknolojiyi, bilgiyi üretme yeteneğimiz. Bu teknolojiyi ve bilgiyi, var olan ürün, hizmet ve modellere entegre etmekten sorumluyuz” dedi.

Doğrukök, katma değerli ürünlerin ihracatının kritik olduğunu belirterek, ticaretin özellikle son yıllarda geleneksel alım ve satımdan ziyade e-siteler üzerinden sürdüğüne işaret etti.

E-ihracatın gerisinde kalınmaması gerektiğinin değinen Doğrukök, “İvedik, Başkent, Ostim organize sanayi bölgeleri ile Ankara Sanayi Odası ve Ankara Ticaret Odası’nda kurduğumuz dış ticaret istihbarat merkezleri, 160 firmaya 5,5 milyon dolarlık ihracatın gerçekleştirilmesine vesile oldu. Son 3 yıldır toplam 60 firmaya dış ticaret danışmanlık desteği verdik. Bu firmalarımız da 60 ülkeye 3,1 milyon dolarlık ihracat yapılmasına katkı sundular” diye konuştu.

İVEDİK OSB DIŞ TİCARET İSTİHBARAT MERKEZİ “E-İHRACAT ZİRVESİ

İVEDİK OSB DIŞ TİCARET İSTİHBARAT MERKEZİ “E-İHRACAT ZİRVESİ

Açılış konuşmaların ardından İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin ve Ankara Kalkınama Ajansı Genel Sekreteri Emine Doğrukök, geçen yıl Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 100 firması içinde yer alan DEİCO ve OLİGA firmalarına plaket verdi.

İVEDİK OSB DIŞ TİCARET İSTİHBARAT MERKEZİ “E-İHRACAT ZİRVESİ

 

 

 

 

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

Emine Doğrukök, İVEDİK OSB DIŞ TİCARET İSTİHBARAT MERKEZİ “E-İHRACAT ZİRVESİ”
SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.