İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Engelliler Haftası etkinlikleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Engelliler Haftası etkinlikleri
Yayınlama: 11.05.2024
3
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla birçok etkinlik düzenledi. “Eşit, Erişilebilir, Engelsiz İzmir için Buluşuyoruz” sloganıyla 24 Mayıs'a kadar sürecek programların ilki Kültürpark'ta başladı.

Engelli bireylere ilişkin çalışmalar yürüten sivil toplum örgütlerinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin engelli birimlerinin de yer aldığı etkinlikte sahne performansları, atölyeler ve seminerler düzenlendi. Açık alanda kurulan stantlarda engelli bireylerin hazırladığı hediyelik eşyalar sergilenirken, yüz boyama ve maket tasarımı gibi etkinlikler de yapıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Engelliler Haftası etkinlikleri

Program kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsizmir Şube Müdürlüğü Dans Topluluğu, Balçova Belediyesi ve Selçuk Belediyesi'nin engelli toplulukları, İzmir Down Sendromu Derneği, Karşıyaka Kent Konseyi'nin 1 Nota 1 Gülüş Korosu, İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) İzmir Şubesi sahne aldı.

Engelsizmir Şube Müdürlüğü'nün Gökkuşağı Sanat Defilesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Engelsizmir Şube Müdürlüğü, Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, Farkındalık Merkezi ile Çocuk Belediyesi Şube Müdürlüğü, Yaya Derneği, Hayata Destek Derneği, Sosyal Gelişim ve Dayanışma Derneği ve Eş Pedal Derneği'nin farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği atölyeler yapıldı. Öte yandan Engelsizmir Şube Müdürlüğü'nün resim ve seramik sergisi ile Karabağlar Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin el sanatları sergisi de etkinlikte yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Engelliler Haftası etkinlikleri


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.