İzmir’de 15. “Avrupa Atık Azaltım Haftası” kapsamında “Plastik Atıksız İzmir Turizm Çalıştayı” düzenlendi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı ile Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) iş birliği ile Urladam’da “Turizmde plastik atığa son” sloganıyla düzenlenen çalıştaya İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Doğa Koruma Direktörü Sedat Kalem, çevre örgütlerinin temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.
Çalıştayda, WWF Plastik Atıksız Şehirler Ağı üyesi İzmir’de plastik kirliliğini önleme konusunda yapılan çalışmalar ele alındı. İzmir'de turizm sektörünün “Plastik Atıksız İzmir” eylem planına nasıl katkı sunabileceği konuşuldu.
“Çözüme kent alışkanlıklarından başlamak zorundayız”
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, plastik atıkların doğaya verdiği zarara değindi.
İçecek tüketiminde tek kullanımlık ambalajlar yerine mug bardak, termos gibi farklı ve kişisel malzemelerin kullanımının yeteri kadar yaygın olmadığını vurgulayan Şükran Nurlu, “Dünya nüfusunun yarısı kentlerde yarısı da kırsalda yaşıyor. Fakat 2050 yılına dek bu oranın yüzde 70’inin kentte, yüzde 30’unun da kırsalda yaşaması öngörülüyor. Biz doğayı korumaktan, iklim değişikliğinin etkilerini önlemekten bahsediyorsak, çözüme kent alışkanlıklarından başlamak zorundayız.” dedi.
SANAYİ HABER AJANSI
SAVUNMA GAZETESİ