Kadıköy Bostanları’nda yaz dönemi başladı

Kadıköy Belediyesi’nin doğal tarım yöntemleriyle sağlıklı ve temiz gıdaya doğrudan erişim sağlanması amacıyla hayata geçirdiği “Kadıköy Bostanları” projesinde yaz dönemi başladı, ilk fideleri toprakla buluştu.

Kadıköy Bostanları’nda yaz dönemi başladı
Yayınlama: 12.05.2024
3
A+
A-

Kadıköy Belediyesi’nin yaz ve kış dönemi olmak üzere her yıl 592 kişiye hizmet verdiği Kadıköy Bostanları’nda ilk fideler toprakla buluştu. Fenerbahçe, Moda, Acıbadem ve Göztepe mahallelerinde bulunan Kadıköy Bostanları’nı kullanmak için bu dönem yaklaşık 3 bin Kadıköylü başvuruda bulundu. Kadıköy Belediyesi tarafından çekilen kura sonucunda 4 bostanda 296 asil, 296 da yedek olmak üzere toplam 592 kullanıcı Kadıköy Bostanları’nı kullanmaya hak kazandı. Bostan kullanıcıları, bu hafta sonu düzenlenen törenlerle açılışı yapılan bostanlarda belediye tarafından kendilerine verilen fide ve tohumları toprakla buluşturdu.

“Dayanışmayla büyüyecek”

Kadıköy Bostanları’nın açılışında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı  “Kent hayatının yorucu, kalabalık ve stresli ortamından sıyrılarak kendi sebzelerinizi yetiştirebileceğiniz bostanlarımızda toprakla, tohumla ve elbette bol üretimle geçireceğiniz keyifli bir dönem sizleri bekliyor. Bu üretim sürecinin yanı sıra bostanlarımız aynı zamanda bir süre sonra komşuluk ilişkilerinin pekiştirildiği ve hasatların pay edildiği birer dayanışma merkezleri hâlini de alıyor. Bizler, Kadıköy Bostanlarının en çok bu özelliğini seviyoruz; çünkü her güzel şey gibi üretimin de ancak dayanışmayla büyüyeceğini biliyoruz” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.