Kadın çiftçilerin günü Bornova’da kutlandı

Bornova Belediyesi, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde, kadın çiftçilerin emeklerini ve tarımdaki rolünü vurgulamak amacıyla özel bir etkinlik düzenledi.

Kadın çiftçilerin günü Bornova’da kutlandı
Yayınlama: 16.10.2024
0
A+
A-

Bornova Belediyesi, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nde, kadın çiftçilerin emeklerini ve tarımdaki rolünü vurgulamak amacıyla özel bir etkinlik düzenledi. Bornova Belediyesi Nevzat Kavalar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, “Kırsalda Kadın Politikaları ve Yaşanan Değişim” başlıklı panelin yanı sıra Bornovalı kadın çiftçilerin fotoğraflarından oluşan bir sergi de katılımcılarla buluştu.

Panelde konuşan Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Dr. Hakan Çakıcı, kadın çiftçilerin kırsal alanda yaptıkları işlerin genellikle görünmez olduğunu vurguladı. “Kadın çiftçilerimiz tarımın gizli kahramanlarıdır” diyen Çakıcı, Bornova Belediyesi'nin bu önemli etkinliği düzenleyerek kadın çiftçilerin sesini duyurmasına olanak sağladığını belirtti.

Kadın çiftçilerin günü Bornova’da kutlandı

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Dünya Kadın Çiftçiler Günü'ne özel düzenlenen bu etkinliğin kadın çiftçilerin görünürlüklerini artırma açısından önem taşıdığını belirterek, “Kadın çiftçilerimiz, tarımın omurgasıdır ve onların yanında olmaya devam edeceğiz. Yerel yönetimler olarak onların emeğini desteklemek bizim sorumluluğumuzdur” dedi. Başkan Eşki, Bornova Belediyesi olarak kısa süre önce Pınarbaşı’nda hizmete açtıkları Kent Bostanı gibi projelerle kadın çiftçilere yönelik projelere devam edeceklerini vurguladı.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.