Kale Grubu, Sosyal Girişimcileri Desteklemeye Devam Ediyor

Kale Grubu, Sosyal Girişimcileri Desteklemeye Devam Ediyor
Yayınlama: 05.06.2024
2
A+
A-

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nın 8. yılında ödül kazananlar açıklandı

Kale Grubu’nun, yaşadığı dünyaya ve çevreye karşı sorumluluk duyan sosyal girişimcilere destek olmak amacıyla başlattığı İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nın sekizinci yılında ödül kazananlar duyuruldu. Impact Hub Istanbul’un desteğiyle düzenlenen programda, Seçici Kurul’un 316 başvuru arasından yaptığı değerlendirme sonucunda dört farklı kategoride ödül kazanan projeler belirlendi.

Kale Grubu, Sosyal Girişimcileri Desteklemeye Devam Ediyor

Bu yıl ödül kazanan projeler arasında:

Erken Aşama Kategorisi: HARCY, polyester atığını polyester yününe dönüştürerek atık sorununa çözüm getiriyor.
İleri Aşama Kategorisi: BLUEIT, sanayi tesislerinde su israfını azaltmayı hedefleyen akıllı su yönetim platformuyla ödüle layık görüldü.
İş Birliği Kategorisi: MORITOYS, okul öncesi için cinsiyet ayrımı gözetmeyen oyuncaklar tasarlayan ve otizmli çocukları da kapsayan projesiyle ödül aldı.
Gençlik Kategorisi: OVERCAMP, engelli bireylerin teknik becerilerini artırarak iş piyasalarına entegre etmeyi hedefleyen bir girişim olarak ödüllendir

Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, programın sekizinci yılına ulaşmasının sosyal girişimcilik ekosisteminin Türkiye’de de büyüdüğünü gösterdiğini belirterek, “Dezavantajlı grupları güçlendirme ve yarattığımız sosyal etkiyi artırma yolculuğumuza devam ediyoruz. Sosyal girişimlerin markalarımızla ortak çalışma fikri heyecan verici ve bu potansiyeli değerlendireceğiz” dedi.

Kale Grubu, Sosyal Girişimcileri Desteklemeye Devam Ediyor

Program kapsamında, Erken, İleri Aşama ve İş Birliği Kategorisi kazananlarına 250.000 TL, Gençlik Kategorisi kazananına ise 50.000 TL ödül verildi. Ayrıca, kazanan projeler iş geliştirme ve yatırıma hazırlık desteği de alacak.

Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Etki Yatırımları Bölüm Başkanı Rana Birden, “Sekiz yıl önce sosyal girişimcileri desteklemek amacıyla yola çıktık. Bugün, bu hedefler yolunda önemli mesafeler aldık ve iş dünyasının dikkatini sosyal girişimcilik kavramına çekmeyi başardık” dedi.

Impact Hub Istanbul’un kurucu ortağı Ayse Sabuncu da Kale Grubu’nun etki yatırımı konusuna odaklanmasının heyecan verici olduğunu belirtti.

Kale Grubu, Sosyal Girişimcileri Desteklemeye Devam Ediyor

Finale Kalan Projeler ve Başarıları

Bu yıl program, 4 kategoride 316 başvuru aldı ve bugüne kadarki en büyük ikinci başvuru sayısına ulaştı. Başvuruların yüzde 61’i kadınlardan gelirken, finale kalan girişimler arasında kadın girişimci oranı yüzde 47 olarak gerçekleşti. Başvuruların coğrafi dağılımında da önemli ilerleme kaydedildi; 165 başvuru İstanbul dışından geldi.

Kale Grubu’nun Boğaziçi Üniversitesi ile iş birliğiyle hayata geçirdiği Dünyasına İyi Bakanlar Akademisinde (DİBA) eğitim alan genç bir sosyal girişimci de finale kalma başarısını gösterdi.

Kale Grubu, Sosyal Girişimcileri Desteklemeye Devam Ediyor

Ödül Töreninde Özel Hediyeler

Ödül gecesinde, kazanan sosyal girişimlere Türkiye’nin ilk çağdaş seramik sanatçısı Füreya Koral’ın öğrencisi M. Tüzüm Kızılcan’ın imzasını taşıyan seramik tohum heykeli hediye edildi. Seçici Kurul’da iş ve sivil toplum dünyasının önemli isimleri yer aldı.

Kale Grubu, sosyal girişimcilik ekosistemini destekleyerek daha sürdürülebilir bir dünya için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kale Grubu, Sosyal Girişimcileri Desteklemeye Devam Ediyor

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

İbrahim Bodur, KALE GURUP GİRİŞ, MCİLİK ÖDÜLLERİ, Zeynep Bodur Okyay
SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.