Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, Zafer Partisi’nin Türkiye gündemine ilişkin görüşlerini paylaştı.
Zafer Partisi Sözcüsü Karamahmutoğlu, Türk turizminin son 35 yıllık seyrinin en kötü grafiğinin 2024 yaz sezonunda yaşandığını belirterek “Türk turizminin şöyle bir karakteristik özelliği vardır. Her yıl bir önceki yıla kıyasla moral verici bir artış hem turist sayısında hem de gelir bakımından moral verici bir artışla yükselir. Sadece bu yıl 2024 yaz sezonunda turizmde hem turist sayısında hem de turizm gelirlerinde dramatik bir düşüş oldu. Başta tarım sektörü, yaş meyve sebze çiftçisi, üreticisi olmak üzere hayvan üreticileri, süt üreticileri, kanatlı hayvan üreticileri bundan etkilemiş vaziyetteler. Öyle ki turist sayısındaki bu düşüşten sebep tedarikçiler mal iletmekte eksiklik çekti. Beraberinde pazara mallarını ulaştırmada artan lojistik maliyetleri sebebiyle pazara malını ulaştırmakta zorluk çektiler ve ürünler tarlada kaldı.” ifadelerine yer verdi.
“Turist olarak gelen yabancılarla sayısal olarak yarışan bir yabancı grupta bildiğiniz gibi sığınmacılar, kaçaklar, mültecilerdir.” diyen Karamahmutoğlu, şöyle devam etti:
“Bunların bu yasa dışı kaçak nüfusun ülkemizde yaşatmış olduğu ve yaratmış olduğu, ekonomik sorunu sadece ele aldığımızda, diğer sosyolojik ve toplumsal bozulmaya ilişkin sorunları ele almadan, sadece ekonomik sorunu bile ele aldığımızda, Zafer Partisi'nin çok önemli bir görevi yerine getirmiş olduğunu mutlulukla müşahede ediyoruz. O da şu, ülkemize başta Suriye'den gelen geçici koruma altındaki sığınmacılar başlığında olanların ardından bu kimliği, hüviyetin dışındaki kaçakların başka ülkelerden, Afganistan'dan, Irak'tan ve özellikle Afrika'dan gelenlerin yaratacağı tarih batığı ve Türkiye'ye açacağı sorunları konuşurken, Zafer Partisi dışındaki bütün siyasi partiler karşı konumda pozisyonlanmışlardı kendilerini.
Karamahmutoğlu, Kara Harp Okulu mezunuyet töreninde teğmenlerin, Atatürk ilkelerine ve cumhuriyete bağlılıklarını içeren bir ant töreni kendi aralarında yaptıklarının videosu hakkında şunları dedi:
“Mezuniyet törenindeki genç teğmenlerin etmiş olduğu bu ant içme, geçen yıl ve bir önceki yıl resmi törenlerin bir parçası olarak yapılmıştı. Resmi törenin bir parçasıydı fakat nedense, niçinse bu yıl törenlerin içerisinden bu yemin çıkartılmış. Fakat o okulun bir geleneği olarak da öğrencilerimiz bu yemini bu kez kendi aralarında gayri resmi olarak yapmışlar. Yeminin törenin dışında kendi aralarında yemin yapmış olmasından mı rahatsızlık duyuldu yoksa kurulan cümlelerin içeriğinden dolayı mı rahatsızlık duyuldu?”
SANAYİ HABER AJANSI
SAVUNMA GAZETESİ