Kayseri’den TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı’na katkı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı “Sınıfım Doğa” projesi katılımcısı 24 ilden sınıf 30 sınıf öğretmenini, Anadolu Harikalar Diyarı tesislerinde konuk etti.

Kayseri’den TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı’na katkı
Yayınlama: 05.07.2024
1
A+
A-

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı çerçevesinde “Sınıfım Doğa” projesine destek verdi.

Öğretmenlerin çevreye yönelik bilgi, farkındalık ve tutumlarını ve çevre ile ilgili eğitim öğretim faaliyetlerini disiplinler arası anlayışa uygun olarak gerçekleştirmelerine yönelik bilgi birikimlerini artırmayı hedefleyen proje katılımcısı 24 ilden 30 sınıf öğretmenini, Anadolu Harikalar Diyarı tesislerinde ağırlayan büyükşehir belediyesi, hayvanat bahçesinin donatılarını eğitim için öğretmenlere sundu.

Proje kapsamında eğitim ve öğretim sürecinden geçen bireylerin, çevre konusunda sorumlu davranışlar sergileyebilmelerine olanak sağlayıcı ve teşvik edici bilgi, beceri ve değer yargıları ile donanmış vatandaşlar olarak yetişmelerinde büyük pay sahibi olan öğretmenlerde çevre ve çevre eğitiminin önemine ilişkin bilinç oluşturulması hedefleniyor. Bu amaca bağlı kalarak, Türkiye genelinde 24 farklı ilden 30 sınıf öğretmeni katılımcı olarak belirlendi.

Kayseri’den TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı’na katkı

“Sınıfım Doğa” projesi kapsamında 7 günlük eğitim programının 4’üncü gününde 153 türde yaklaşık bin 600 hayvanı misafir eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret eden öğretmenler, hayvanlarla ilgili sistematik bilgiler, hayvanların genel özellikleri ve bunların sınıf seviyesindeki eğitimlerde nasıl kullanılabileceğiyle ilgili genel bilgiler edindi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Hayvanat Bahçesi içerisinde bulunan bölümleri gezerek, tesis ve hayvanlar hakkında bilgiler alan proje katılımcısı öğretmenler daha sonra Kayseri Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. Bilim Merkezi ziyaretinin ardından Erciyes Dağ’ının güzelliklerini keşfeden öğretmenler, kadim kentin tarihi ve doğal güzelliklerini proje kapsamında yakından tanımaya devam edecek.

Kayseri’den TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı’na katkı


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.