Kombi kaç derecede yanmalı?

Özellikle kış aylarında yoğun olarak kullanılan kombiler, evin ısıtılmasında ve sıcak su ihtiyacının karşılanmasında önemli rol oynuyor. Peki tasarruf sağlamak için kombi kaç derecede yanmalı? Alarko Carrier Isıtma Ürün Yöneticisi Başak Dere, kış aylarında kombi kullanımının çok daha efektif olmasını sağlayacak kullanım önerilerini paylaştı.

Kombi kaç derecede yanmalı?
Yayınlama: 16.02.2024
3
A+
A-

Özellikle kış aylarında yoğun olarak kullanılan kombiler, evin ısıtılmasında ve sıcak su ihtiyacının karşılanmasında önemli rol oynuyor. Peki tasarruf sağlamak için kombi kaç derecede yanmalı? Alarko Carrier Isıtma Ürün Yöneticisi Başak Dere, kış aylarında kombi kullanımının çok daha efektif olmasını sağlayacak kullanım önerilerini paylaştı.

Kombilerin yanma derecesi ayarlanarak maksimum verimde kullanılabileceğine dikkat çeken Alarko Carrier Isıtma Ürün Yöneticisi Başak Dere, tasarruf etme konusunda önemli tavsiyeler verdi.

Enerji tasarrufu için kombi ideal sıcaklıkta tutulmalı

Kombi kaç derece olmalı sorusunun, yalnızca enerji ekonomisi açısından değil konfor açısından da önemli olduğunu belirten Dere; “Isı mühendisliğine göre konfor şartları bakımından bir evin farklı, mekanlarının farklı sıcaklıklara sahip olması gerekir. Yani antre ile oturma odasının sıcaklığının ya da mutfak ile banyo sıcaklığının aynı olmaması önerilir. Evin her bir odası için uygun sıcaklık değeri bilinir ve bu mekanlar bu sıcaklık değerlerine göre ısıtılırsa kombi kullanımı verimli bir şekilde gerçekleşecektir. Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C ve banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C olmalıdır” dedi.

Kombi kaç derecede yanmalı?

Enerji ekonomisi açısından radyatör boyutu ve kalitesi önemli

Enerji ekonomisi açısından ideal sıcaklığın 20°C olduğunu belirten Dere;’ “Elbette bu değer dairenin radyatör boyutuna göre değişecektir. Radyatör boyu daha uzun ve kapasitesi daha yüksek olan dairede 65°C ayarla evin salonunu 20°C sıcaklığına ulaştırılabilir. Bundan daha küçük boyutlu veya görünümü aynı olmakla birlikte daha düşük ısıl kapasiteye sahip ucuz bir radyatör kullanılan evde ise ancak 65°C veya 70°C ile ev istenilen şekilde ısıtılabilecektir. Kombi kaç derecede olmalı sorusuna verilebilecek yanıtta görüldüğü gibi radyatör boyutu ve radyatör ısıl kapasitesi önemli rol oynamaktadır. Ayrıca eğer kombi sıcaklığı düşük olursa, çok soğuk havalarda cihaz gerekli ısıyı üretemeyeceği için evlerde konfor sıcaklığı sağlanamayacaktır. Bu problemi ortadan kaldırmak için ya termostatik radyatör vanası kullanabilir ya da salona oda termostatı koyulabilir” dedi.

Alarko Carrier Hakkında

Gebze ve Dudullu’da toplam 96 bin metrekare alan üzerine kurulu üretim tesislerinde ısıtma, soğutma ve su basınçlandırma sistemlerinin üretimini sağlayan Alarko Carrier iklimlendirme sektörünün önemli üreticiler arasında yer alıyor. Ayrıca Alarko Carrier, dünyanın önde gelen üreticilerinin distribütörlüğünü yaparak bu ürünleri tüketicilerine sunuyor. Üretici kimliğinin yanı sıra Toshiba markasıyla bireysel klimaların, ısı pompalarının ve aynı zamanda Carrier ve Wolf marka ürünlerinin ithalatını ve satışını gerçekleştiriyor. Değişen tüketici ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda üstün teknolojili ürünler geliştiren Alarko Carrier, 5 kıtada 65 ülkeye ihracat yaparak global ölçekli projeleri ile Türkiye’ye değer katmaya devam ediyor. Müşteri odaklı hizmetini yurt içinde de sürdürerek ülke genelinde 262 bayi, 290 servis ve satış sonrası servis ağıyla tüketicisine ulaşıyor. 

Alarko Holding çatısı altında bulunan Alarko Carrier, lider ve bağımsız uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’in yayımladığı “Türkiye’nin En Değerli 100 Markası” listesinde Isıtma-Soğutma-Havalandırma kategorisinde 4 yıl üst üste yer alan tek markadır.

İlk yerli kombi üreticilerinden olan Alarko Carrier, sektöründe SA 8000 ve Enerji Yönetim Standardı Belgesi (ISO 50001) alan İlk Türk Şirketidir.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.