Konya’da Pedal Kafe İçerik Geliştirme Çalıştayı düzenlendi

Konya Büyükşehir Belediyesi, bisiklet şehri Konya’da hayata geçirmeyi planladığı, bisiklet kullanıcılarının bisikletleriyle birlikte girebileceği Pedal Kafe için Avrupa Hareketlilik Haftası’nda içerik geliştirme çalıştayı düzenledi.

Konya’da Pedal Kafe İçerik Geliştirme Çalıştayı düzenlendi
Yayınlama: 16.09.2024
0
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa’da 2 bini aşkın şehirle aynı anda kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında sürdürülebilir ulaşım, sağlıklı yaşam ve güvenli hareketliliğe dikkat çekmek için bu yıl da çok sayıda etkinliğe imza atacaklarını söyledi.

Hareketli yaşamın önemine değinen Başkan Altay, “Bu yılki teması ‘Paylaşımlı Kamusal Alanlarda Şehri Birlikte Yaşayalım’ olarak belirlenen Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca şehrimiz genelinde çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Bisiklet kullanıcılarımız için reflektörlü yelek dağıtımı, bisikletlilerle Beyşehir turu, öğrencilerimiz için Güvenli Okul Yolları eğitimi ve yine öğrencilerimiz için toplu ulaşım eğitimleri verilecek. Ayrıca bisiklet tamir aracımız Bisbulans da ilçelerde bisiklet kullanıcılarına hizmet verecek. Ben 7’den 70’e herkesi etkinliklere katılarak hareketin merkezinde olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konya’da Pedal Kafe İçerik Geliştirme Çalıştayı düzenlendi

Doğayı korumak, yeni nesillere temiz bir çevre bırakmak ve hava kirliliğini önlemek amacıyla kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerine Pedal Kafe İçerik Geliştirme Çalıştayı, daha sürdürülebilir ulaşıma geçişi sağlamayı amaçlayan EIT Raptor Projesi farkındalık çalışması etkinlikleriyle başladı.

Öte yandan, bisikletseverler 22 Eylül’e kadar bisiklet tramvayını da ücretsiz olarak kullanabilecek.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.