KRİPTOPARALAR – Bitcoin likidasyonlarla 60.000 doların altına düştü

İstanbul, 28 Ağustos (Hibya) – Asya vadeli işlemlerinin düşüşe işaret etmesi ve Bybit borsasında bir likidasyon dalgasını tetiklemesiyle kripto para birimleri Salı gününden itibaren düşüşlerini genişletti.

KRİPTOPARALAR – Bitcoin likidasyonlarla 60.000 doların altına düştü
Yayınlama: 28.08.2024
0
A+
A-

Coin Metrics verilerine göre, Bitcoin fiyatı Çarşamba günü en son yüzde 5,9 düşüşle 59.421,95 dolara, Eter yüzde 4,5'ten fazla düşüşle 2.469,50 dolara geriledi

Piyasa analistlerine göre, genel olarak kripto ve risk varlıkları için tipik olarak sakin bir ay olarak bilinen Ağustos, bu yıl özellikle değişken oldu. Kripto paraların boğa piyasalarında büyük geri çekilmelere yabancı olmadığının da altını çizen analistler, gelişmeleri, “Bitcoin hala Nisan ayından bu yana bulunduğu aralıkta, yani 55.000 ile 70.000 dolar arasında güvenli bir şekilde seyrediyor” diye özetliyorlar.

Bazı piyasa katılımcıları da, Salı günkü kripto geri çekilmesinin, federal bir büyük jürinin Washington'daki cezai seçim müdahalesi davasında eski Başkan Donald Trump'a karşı revize edilmiş bir iddianame iade ettiği haberi üzerine hızlandığını belirtti.

Trump, yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinde kendisini kripto yanlısı aday olarak konumlandırırken, rakibi  Demokratların adayı Başkan Yardımcısı Kamala Harris ise henüz sektörle ilgili kamuya açık bir görüş paylaşmadı.
 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.