Londra piyasaları küresel eğilimleri yansıtarak yükselişle açılmaya hazırlanıyor

İstanbul, 20 Mayıs (Hibya) – Asya hisse senetleri, Çin’in emlak piyasasındaki sorunları çözmeye yönelik önemli çabaları ve kısa süre içinde küresel faiz indirimi beklentileri sayesinde Pazartesi günü son iki yılın en yüksek seviyelerine ulaşarak haftaya başladı. Dolar geçen hafta yaşadığı düşüşün ardından istikrar kazandı.

Londra piyasaları küresel eğilimleri yansıtarak yükselişle açılmaya hazırlanıyor
Yayınlama: 20.05.2024
5
A+
A-

Yatırımcılar, yoğun siste meydana gelen ve İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi'nin de içinde bulunduğu helikopter kazası sonrasını yakından takip ediyor. Petrol fiyatları, İran Cumhurbaşkanı'nın aranması ve ABD'nin ulusal rezervlerini yenilemek için ham petrol satın almasının etkisiyle erken işlemlerde yükseldi. 

Altın fiyatları, geçen hafta ABD'de açıklanan ve Federal Rezerv'in faiz indirimine gideceği beklentilerini güçlendiren önemli ekonomik verilerin desteğiyle Pazartesi günü yeni bir zirveye yükseldi. Çin Merkez Bankası gösterge borç verme oranlarını değiştirmemeyi tercih etti ve zor durumdaki emlak piyasasını desteklemek için 42 milyar dolarlık bir önlem paketi açıkladı. 

Yatırımcılar bu hafta Avrupa ekonomik verileri, İngiltere, Kanada ve Japonya'dan enflasyon güncellemeleri, Yeni Zelanda, Endonezya, Güney Kore ve Şili'deki merkez bankası kararları, Nvidia Corp. kazançları ve Avustralya merkez bankası ile Federal Rezerv'in toplantı tutanaklarının açıklanması gibi çeşitli olaylara odaklanıyor. Ayrıca, küresel PMI verileri de yatırımcıların radarında. İşte gününüz için beş önemli çıkarım.
 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.