Lübnan’da Belediye Başkanı İsrail saldırısında öldürüldü

Stockholm, 17 Ekim (Hibya) – Güney Lübnan’ın en büyük kentlerinden birinin Belediye Başkanı, sakinlere ve savaş nedeniyle yerinden edilenlere yardım teslimatlarını koordine etmek için yapılan toplantı sırasında belediye merkezine düzenlenen İsrail hava saldırısında öldürüldü.

Lübnan’da Belediye Başkanı İsrail saldırısında öldürüldü
Yayınlama: 17.10.2024
2
A+
A-

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Çarşamba sabahı Nebatiye'de düzenlenen bir dizi saldırıdan biri olan saldırıda 16 kişinin öldüğünü ve 52 kişinin yaralandığını söyledi. Nebatiye Valisi Howaida Turk, vilayet başkentinin kriz komitesinin o sırada toplantı yaptığını söyledi.

Bu, İsrail ile Lübnan Şii milis örgütü Hizbullah arasındaki çatışmanın bir yıl önce başlamasından ve Lübnan genelinde bir hafta süren yoğun hava bombardımanının ardından Lübnan devlet kurumlarına yönelik bugüne kadarki en önemli İsrail saldırısı oldu.

Nebatiye'deki bir hükümet sivil savunma merkezi de İsrail hava saldırısına uğradı ve 2002'den beri acil müdahale gücünde görev yapan 50 yaşındaki Naji Fahs öldürüldü.

Öğleden sonra Lübnan Kızılhaçı, İsrail'in Güney Lübnan'daki Joya'da ilk müdahale ekiplerinin önceki bir saldırıda yaralanan insanları kurtarmaya çalıştığı bir yeri vurmasının ardından iki sağlık görevlisinin hafif yaralandığını söyledi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.