Malatya Büyükşehir Belediyesinden kantinlere denetim

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim ekipleri ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri Malatya genelinde faaliyet gösteren eğitim kurumları bünyesindeki kantin, kafeterya ve büfe gibi gıda maddesi satışı yapan işletmelerde denetimler gerçekleştiriyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden kantinlere denetim
Yayınlama: 01.10.2024
0
A+
A-

Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin sağlıklı gıdalara ulaşması ve hijyenik ortamlarda alışveriş yapabilmeleri amacıyla yapılan denetimlerde, kantinlerin hijyen kurallarına uyumu, gıda güvenliği, fiyat etiketi uygulamaları ve satışı yasaklanan ürünlerin kontrolü ön planda tutuldu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim ekipleri, denetim sırasında kantin işletmecilerine, hijyen standartları ve öğrencilere sağlıklı ürün sunmanın önemini vurgulayarak, işletme sahiplerini bilgilendirdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden kantinlere denetim

Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı denetimlerde öğrencilerin sağlığına zarar verebilecek yiyecek ve içeceklerin satılmasının önüne geçilmesi konularında uyarılar yapan zabıta ekipleri,  kuralları ihlal ettikleri tespit eidlen kantinlere gerekli uyarılarda bulundu. İşletmelere kurallara uyulmaması durumunda cezai işlem uygulanacağı da belirtildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Denetim ekipleri, öğrenci sağlığını korumak adına ve daha güvenli eğitim ortamları sağlamak amacıyla bu tür denetimlerin artarak devam edeceğini vurguladı.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.