Mega Polietilen’in devam eden faaliyetleri

Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret A.Ş, devam eden faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

Mega Polietilen’in devam eden faaliyetleri
Yayınlama: 07.10.2024
0
A+
A-

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''19.08.2024 tarihli özel durum açıklamamızla Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından şirketimiz hakkında konkordato kararıyla birlikte, 3 ay süreyle geçici mühlet verildiği kamuya duyurulmuştu. Şirket ortaklarımızdan telefon, e-posta veya sosyal medya üzerinden gelen yoğun sorular üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasının faydalı olacağı değerlendirilmiştir. Şirketimiz hakkında verilen konkordato kararı, şirketimizin mal varlığının korunması ve alacaklılar tarafından başlatılacak haciz işlemleri sebebiyle, üretim faaliyetlerimizin aksamaması amacıyla alınmıştır. Bu karar sonrasında, bir taraftan kararın gerekleri yerine getirilip, şirketimiz olağan faaliyetlerine devam ederken, diğer taraftan şirketimizin finansal yapısının güçlendirilmesi amacıyla başlatılan sermaye artırım işlemleri sebebiyle SPK'ya başvuru yapılmıştır. 

Şirketimiz en önemli faaliyet konusu olan tekstilde üretimimiz yeni siparişler kapsamında hız kazanmaya devam etmektedir. Bunun yanı sıra 2022 yılına pandemiye rağmen şirketimize kazandırdığımız boyahane ve apreleme tesisleri, bir taraftan kendi ürettiğimiz kumaşların boyamasına hizmet verirken, diğer taraftan dışarıya yapılan fason boyama hizmeti yoluyla şirketimiz cirosuna olumlu katkılar sağlamaktadır. 2023 Aralık ayında açılışını yaptığımız hazır giyim tesisimiz ise siparişlerin teslimi için faaliyetlerine devam etmektedir. Tekstil sektörünün yanı sıra diğer bir faaliyet konumuz olan EVA tesislerimizde de üretim faaliyetleri devam etmektedir.

Konkordato sürecinin etkisiyle, 30.06.2024 tarihli ara dönem finansal tablolarımızın zamanında açıklanamayacak olması sebebiyle, Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvuru yaparak ek süre talebinde bulunulmuş olup, 30.09.2024 tarihinde SPK tarafından kamuya açıklandığı üzere ek süre talebimiz olumlu karşılanmıştır. Bağımsız denetimden geçmiş ara dönem finansal tablolarımızın kamuya açıklanması için yoğun çalışmalarımız devam etmektedir.''
 


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.