Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden narenciye ihracatına destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi, narenciye üretiminin en önemli sorunlarından Akdeniz meyve sineği ile mücadele ederek üreticilere ekonomik olarak katkı sağlıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden narenciye ihracatına destek
Yayınlama: 20.06.2024
4
A+
A-

Muğla’nın en önemli ihracat ürünlerinden biri olan narenciyede yaşanan Akdeniz meyve sineği sorununu Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri sahada yaptığı çalışmalarla çözerek üreticileri büyük bir ilaçlama maliyetinden kurtarıyor ve narenciyenin ihracatında önemli bir katkı sağlıyor.

Büyükşehir ekipleri Köyceğiz ilçesinde narenciye üretiminin yüzde 70’inin yapıldığı 35 bin dekar arazide 3 bin ara konukçuda Akdeniz meyve sineğine karşı biyoteknolojik yöntemlerle tuzaklama çalışması başlattı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden narenciye ihracatına destek

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Akdeniz meyve sineği çalışmalarından memnuniyetini dile getiren Zaferler Muhtarı Sedat Ayhan geçim kaynaklarının başında narenciyenin geldiğini, ihracat için giden narenciyenin Akdeniz meyve sineği nedeni ile geri döndüğünü söyledi ve kendilerini bu sorundan kurtaran Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a teşekkür etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerinden Ziraat Mühendisi Turgut Karagöz’de bölgenin en büyük sorununun Akdeniz meyve sineği olduğunu, yaptıkları çalışma sayesinde geniş bir arazide bu sorunu çözdüklerini belirtti.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.