Muğla Geçici Hayvan Bakım Evi, 3 bin 202 hayvanı sahiplendirildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi bugüne kadar 3 bin 202 can dostu sahiplendirerek yeni yuvalarına kavuşturdu.

Muğla Geçici Hayvan Bakım Evi, 3 bin 202 hayvanı sahiplendirildi
Yayınlama: 05.06.2024
3
A+
A-

Geçici Hayvan Bakım Evi’ni Muğla’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi can dostların en iyi şartlarda yaşamasını sağlarken, onları kalıcı olacağı ailelere sahiplendiriyor.  İlk kabul, yavrulu anne bakım, karantina, muayene, ameliyathane, müşahede, kedi üniteleri ile açık-kapalı kafesler ile doğal yaşam park alanlarına sahip Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’nde bugüne kadar 3202 can dost sahiplendirilirken 48 bin 131 can dostu tedavi edildi ve 23 bin 234’de kısırlaştırma işlemi yapıldı.

Muğla Geçici Hayvan Bakım Evi, 3 bin 202 hayvanı sahiplendirildi

Muğla Yerel Hayvan Koruma görevlisi, gönüllü hayvan sever Şükran Güneş Muğla’da can dostların sağlığı için tüm imkanları sağlayan bir hayvan bakım evine sahip olduklarını, veteriner hekimlerle uyum içinde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Güneş; “Can dostlarımız için bakım evleri yapılmadan önce de sonra da gönüllü olarak çalışmalar yapıyorduk. Tüm çalışmalarımızı veteriner hekim arkadaşlarla uyum içinde yaptık. Bu bakım evinde hayvanların sağlığı için her türlü alet edevat var. Her şey düşünülmüş. Buraya getirilen hayvanlar sağlıklarına kavuşuyor, rehabilite ediliyor ve sahiplendiriliyor. Sahiplendirme çok önemli ama rastgele değil. Hayvana değer veren insanlara yapılmalı. Hayvan sahiplenmek güzel bir şey. İnsan psikolojisi ve doğanın dengesi açısından çok önemli.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi Veteriner Hekimlerinden Merve Çamlı can dostlar için aşılama, kısırlaştırma ve sahiplendirme hizmetlerinin aralıksız devam ettiğini; sahiplendirme konusunda seçici davrandıklarını ve amaçlarının sahiplendirilen hayvanların ailelerde kalıcı olmasını sağlamak olduğunu belirtti.


SANAYİ HABER AJANSI

SAVUNMA GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.