İklim değişikliğine bağlı kuraklıkta, tarla bitkilerini doğru ve tasarruflu yöntemlerle sulama/gübreleme yapmanın önemi her geçen gün daha da artıyor. Üreticiler de son yıllarda ortaya çıkan zorlu iklim koşullarında, mahsul verimliliği ve kârlılığını artırmak için piyasadaki seçenekleri daha yakından takip ediyor.
Damla sulama borularını serme ve toplama işlemlerinin getirdiği işçilik maliyetleri, üretim masrafları arasında öne çıkıyor. İşçi bulmakta zorluk çeken üreticiler, damla sulama borularını toprak altına indirerek işçilik maliyetlerinde büyük tasarruf sağlıyor. Toprak altı damla sulama, dış etkenlerin sulama sistemi üzerinde yarattığı yıpranmanın da önüne geçerek önemli bir avantaj yakalıyor.
Netafim SDI-Go: Toprak Altında Çok Yönlü Tasarruf
Toprak altı damla sulama sistemlerinde daha ekonomik çözümler sunmak için AR-GE çalışmalarını hızlandıran NETAFIM, devrimsel bir yeniliğe imza attı.
Netafim SDI-Go damla sulama sistemlerinde, boruya entegre edilmiş ileri teknoloji damlatıcılarda kapakçıklar bulunuyor. Toprak altına da yerleştirilebilen bu borularda yer alan kapakçıklar, bitki köklerinin ve toprak partiküllerinin damlatıcıları tıkamasını önlüyor. Tıkanmayan damlatıcıların eş zamanlı yaptığı gübrelemeyle mahsul verimliliği daha da artıyor.
Netafim SDI-Go, daha önce piyasada yer alan diğer toprak altı damla sulama borularına göre çok ciddi anlamda ekonomik bir çözüm getiriyor. SDI-Go, düz topografyalı tarlalarda başta mısır, yonca, pamuk, buğday, soya fasulyesi ve ayçiçeği olmak üzere, her türlü mahsulde önemli oranda yatırım ve su tasarrufu sağlıyor.
SANAYİ HABER AJANSI
SAVUNMA GAZETESİ